SPEEDWEEK - profiili Carlos Sainz Jr. (2024)

Carlos Sainz aloitti kilpailun aikaisin. Hän saavutti ensimmäisen suuren mestaruutensa vuonna 2008 Aasian ja Tyynenmeren KF3 Cupissa vuonna 2008. Samana vuonna hänestä tuli Espanjan kakkonen. Vuonna 2009 Carlos oli Euroopan kakkonen ja voitti arvostetun Monaco Cupin. Hänen polkunsa oli asetettu, mutta se ei johtanut samaan suuntaan kuin hänen samanniminen isänsä. Carlos junior: "Tiesin aina, että haluan ajaa Formula 1:tä, en ralleja kuten isä."

Vuonna 2010 Carlos vaihtoi lajia ja ajoi tästä lähtien Euroopan Formula BMW:ssä. Carlos voitti kilpailun Silverstonessa ja sijoittui neljänneksi EM-kisoissa. Carlos ajoi Formula BMW Pacificilla loppukauden. Vaikka hänen voittonsa siellä eivät tuottaneet hänelle pisteitä, hän voitti kolme yhdeksästä kilpailusta.

Kausi 2011 merkitsi Carlosin jyrkän uran seuraavaa askelta, kun hän siirtyi Formula Renault 2.0:aan, jossa hän kilpaili kauden molemmissa kilpailusarjoissa, Eurocupissa ja Pohjois-Euroopan Cupissa, Koiranen Bros. -joukkueessa. Carlos voitti sarjassa kymmenen kilpailua, kahdeksan paalupaikkaa ja kaksitoista parasta kierrosaikaa.

Pysähtyään Formula Renault 2.0:ssa Carlos ajoi Carlin-tiimille brittiläisessä Formula 3:ssa vuonna 2012. Hänen uudella kilpajoukkueella oli korkeat odotukset nuorelta kuljettajalta. Loppujen lopuksi joukkue oli voittanut tittelin neljä vuotta peräkkäin. Hyvän, mutta ylivoimaisen kauden (kuudes sija) jälkeen Carlos siirtyi GP3-sarjaan vuonna 2013 ajaakseen MW Arden -joukkuetta. Siellä hän sijoittui mestaruussarjassa kymmenenneksi, ja samalla hän sai maistaa Formula Renault 3.5:tä.

2014 oli loistava vuosi Carlosille: hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin kuljettaja, joka on voittanut Renault 3.5:n World Seriesin. Red Bullin moottoriurheilun johtaja Dr. Helmut Marko oli vaatinut tittelin Sainzilta, ja Madrilenian toimitti.

Mutta paras oli vielä edessä: Carlos esiteltiin uudeksi kuljettajaksi vuodelle 2015 Scuderia Toro Rossossa, Max Verstappenin joukkuetoverina, yhdessä he muodostivat yhden Formula 1:n historian nuorimmista joukkueista, Sainz 20-vuotiaana. - vanha, Max 17-vuotias. Huolet siitä, että kaksi kokematonta lentäjää eivät pysty viemään kehitystä eteenpäin, lakkautettiin nopeasti.

Sainz ajoi enimmäkseen tasavertaisesti Verstappenin kanssa, mutta hänellä oli huomattavasti enemmän huonoa onnea kilpailuissa kuin hollantilaisella. Carlosin kohokohta: 7. sija Yhdysvalloissa. Matalin kohta: Kilpailuviikonloppu välittömästi ennen Sotšissa, jossa Sainz joutui vakavaan onnettomuuteen harjoituksen aikana ja hänen autonsa juuttui törmäyssuojapaalun alle. Seuraavana päivänä espanjalainen ajoi rohkeasti Venäjän GP:n.

Sainz päätti ensimmäisen kautensa Formula 1:ssä 15. sijalla MM-sarjassa, kolme sijaa Max Verstappenia jäljessä.

Vuonna 2016 Sainz näytti jäävän hieman sivuun: Verstappen korvattiin Red Bull Motorsportin pomo Dr. Helmut Marko tuotiin Red Bull Racingiin ennen Espanjan GP:tä, ja hollantilainen kiitti häntä sensaatiomaisella voitolla. Verstappen asettui maailman huipulle ikään kuin hän ei olisi koskaan tehnyt mitään muuta. Sainz pysyi Toro Rossossa, ja onneksi fanit ja asiantuntijat ymmärsivät, kuinka vahvasti madrilenilainen kilpaili. Tulos: 12. sija maailmancupissa, kuudentena Barcelonassa, Austinissa ja São Paulossa kohokohtina.

Keväällä kekseliäs espanjalainen media kirjoitti Sainzin Ferrariksi. Syksyllä hänet työnnettiin kohti Renaultin tehdastiimiä. Mutta tosiasia on se, mitä Dr. Marko toisti: ”Miksi meidän pitäisi kouluttaa nuori lentäjä ja antaa se sitten kilpailuun? Sainz jää meille." Carlos itse sanoi: "Pidän Renaultin kiinnostusta kunniana. Luulen, että jokainen kilpa-ajaja pitää hienoa, kun tehdaskilpajoukkue on kiinnostunut heistä. Mutta kaikki tietävät – Red Bull vie sinut uran läpi. He ovat sijoittaneet paljon rahaa viiden vuoden aikana etenemiseeni nuorten riveissä, puhun miljoonista euroista, joten on ymmärrettävää, ettei heillä ole juurikaan halua päästää minut irti."

"Tavoitteeni ovat keskipitkän aikavälin. Haluan pystyä taistelemaan maailmanmestaruudesta Red Bull Racingin kanssa jonain päivänä, joten näen tässä parhaat mahdollisuudet.

Sainz kiisti, että Ferraria ja sitten Renaultia koskevat jatkuvat huhut häiritsivät häntä: "Jos se horjuttaisi minua, en todellakaan puhuisi siitä niin avoimesti. Minulle tällaiset tarinat eivät muuta työtäni."

Toro Rosso rakensi hyvän auton vuodelle 2017 – vasta viime kilpailussa Scuderia putosi kuudennelta. Mutta Carlos Sainz ei enää ollut joukkueessa.

Madrilenilainen tunsi kesällä, ettei hänelle olisi paikkaa Red Bull Racingissa keskipitkällä aikavälillä. Kun hänelle paljastui, että hän osallistuisi myös Toro Rossoon vuonna 2018, Carlos tuli perseestä.

Juuri ennen Red Bullin kotikisaa Steiermarkissa espanjalainen sanoi: "Kausi on vielä pitkä, ja on selvää, että on huhuja, jotka kiertävät aina kauden tässä vaiheessa. Kuten kaikki tietävät, Red Bull Racing on tärkein prioriteettini. Jos näin ei tapahdu, neljäs vuosi Toro Rossossa on epätodennäköistä, joten pidän kaikki vaihtoehdot avoimina.

Toro Rosson joukkueen pomo Franz Tost reagoi seuraavasti: ”Carlos ei voi päättää, missä hän ajaa. Hänellä on sopimus Red Bullin kanssa, ja Red Bull päättää, mitä hän tekee tulevaisuudessa. Minusta koko keskustelu on hieman hämmentävää. Red Bull rahoitti Carlosin koko uran - Formula BMW:ssä, Formula Renaultissa, Formula 3:ssa, GP3:ssa, Formula Renault 3.5:ssä, sitten kolme vuotta Formula 1:ssä. Miksi Red Bullin pitäisi antaa hänelle sellainen? luovuttaa se toiselle joukkueelle ? Joskus myös uskollisuus on tärkeää.”

DR. Helmut Marko, Red Bullin moottoriurheilun johtaja: ”Ehkä Sainz on tällä hetkellä hieman hämmentynyt, näen sen hänen ajotyylissään. Hän on tehnyt jo muutaman typerän virheen tällä kaudella. Sopimus on kristallinkirkas. Ja Itävallassa sanotaan – älä pure kättä, joka ruokkii sinua. Didi Mateschitz ja minä saimme Sainzin Toro Rossoon. Kukaan muu ei olisi antanut hänelle sellaista mahdollisuutta. Kirjoitimme hänelle kirjeen ja kerroimme, että käytämme vaihtoehtoamme hänen suhteensa. Ja niin kauan kuin olen ollut Red Bullissa, kuljettaja ei ole koskaan päättänyt, mitä hänen sopimukselle tapahtuu. Se on pomon asia."

Mutta sitten Marko teki loistavan liikkeen. Renault ei ollut tyytyväinen ylikuormitettuun Jolyon Palmeriin, joten Marko lainasi nuoren Sainzin Renaultille. Siellä Carlos voi oppia rauhassa Toro Rossoa suuremman kilpajoukkueen kanssa, ja samalla tämä antoi hänelle mahdollisuuden antaa Brendon Hartleyn ja Pierre Gaslyn ajaa Toro Rossolla.

Sainz teki heti pisteitä Texasissa ja sijoittui seitsemänneksi. Aika-ajoissa ja kilpailussa oli täysin erilainen kuljettaja kuin kalpea Palmer töissä. Nico Hülkenberg oli iloinen: ”Mielestäni Carlos ja minä olemme hyvä kuljettajapari saadaksemme paketistamme mahdollisimman paljon suorituskykyä. Tulemme hyvin toimeen, hän on mukava kaveri, melko rento. Ja meillä on myös hyvä työilmapiiri, koska hän painostaa ja ohjaa joukkuetta paljon. Hän on juuri sitä mitä Renault tarvitsee."

Renaultin erikoislähettiläs Alain Prost: ”Joukkueen vaihtamiseen kuluvan kauden aikana liittyy aina tietty riski. Mutta halusimme todella saada Carlosin autoon mahdollisimman pian.

Sainz itse pohdiskeli sijoittuessaan yhdeksänneksi maailmancupissa, ja kohokohtana oli neljäs sija Singaporessa: "Se oli hyvä kausi ja vakaa alku Renaultin kanssa. Minulla on paljon opittavaa, koska liityin tehdastiimiin kesken kauden. Mutta mielestäni en tehnyt huonoa työtä tämän haasteen kanssa. Mutta näen silti olevani oppimiskäyrä vuodelle 2018.”

Vuonna 2018 Sainz oli Nico Hülkenbergin varjossa. Saksalainen sijoittui erittäin hyvälle seitsemänneksi maailmancupissa, kun taas madrilenilainen sijoittui maailmancupin 10. sijalle. Carlosin suurinta vallankaappausta ei saavutettu kilparadalla: hän allekirjoitti sopimuksen McLarenin kanssa Fernando Alonson seuraajaksi.

Sainz: "Olen allekirjoittanut ensimmäistä kertaa sopimuksen, joka takaa minulle GP-kilpailun seuraavien kahden vuoden ajan. Suhtaudun uuteen rooliani McLarenilla erittäin optimistisesti, sellainen minä olen. Olen myös positiivinen siitä, että McLaren oppi paljon vuonna 2018. Käyttämällä samaa vetoyksikköä kuin Red Bull Racing ja Renault, he ymmärsivät paljon. He ovat nähneet, että heidän on tehtävä suuria muutoksia monilla aloilla. Ja siitä lähtien kun he tajusivat sen, he ovat kääntäneet vuorovettä. Toivon, että nämä muutokset näkyvät vuonna 2019.”

"McLaren on aina ollut minulle erityinen kilpajoukkue. Tarkoitan, kuka ajoi McLarenilla - Fittipaldi ja Hunt, Senna ja Prost, Häkkinen ja Alonso. McLaren on jotain hyvin erikoista.

Carlos Sainzilla oli kaksi vahvaa vuotta McLarenissa - hän sijoittui MM-sarjassa kuudenneksi vuosina 2019 ja 2020, tuli kolmanneksi Interlagosissa ja toiseksi Monzassa vuonna 2020.

Ensimmäisestä vuodesta papaijanvärisessä kilpailijassa Carlos sanoi: ”Minulla oli hyvä sisäinen fiilis McLarenista. Vaikka asiat eivät olleet näyttäneet hyvältä englantilaisten kannalta viime vuosina ja he sijoittuivat vasta kuudenneksi vuonna 2018. Mutta puhuin insinöörien kanssa tuolloin pitkään, ja vuoden 2019 ja sen jälkeinen projekti tuntui oikealta.

"Tunnen raitista ilmaa McLarenissa, uusi lähestymistapa, olemme merkittävästi uudistaneet joukkuerakennetta. Olen erittäin tyytyväinen. Tunnen valtavaa motivaatiota ja suurta nälkää."

Sainz sanoi joskus erinomaisista kilpailuistaan ​​vuonna 2019: ”Uskon, että yksi syy hyviin suorituksiin on se, kuinka mukavasti tunnen oloni McLarenissa. Tiedän minuun kohdistetun luottamuksen, näen tulevaisuuden suunnitelmia, pitkäaikainen sopimus tarkoittaa, että voin uppoutua työhön eikä tarvitse murehtia mitä minusta tulee. Tämä turvallisuus ja tämä tyytyväisyys ovat antaneet minulle mahdollisuuden saada vielä enemmän irti itsestäni. Vuonna 2019 näytin ohituksia, joita en ehkä olisi voinut tehdä aiemmin.

Ennen 2020 GP-kauden alkua Ferrari ilmoitti: Sebastian Vettel ei enää saa uutta sopimusta. Tietenkin Carlos Sainzista oli keskusteltu pitkään, ja Ferrari ilmoitti toukokuussa, että espanjalainen ajaa Charles Leclercin rinnalla punaisessa vuodesta 2021 lähtien.

Carlos Sainz wurde zum funften Ferrari-Werksfahrer aus Spanien – nach Alfonso Antonio Vicente Eduardo Ángel Blas Francisco de Borja Cabeza de Vaca y Leighton, Carvajal y Are, Conde de la Mejorada, Marquis of Portago, kurz “Fon1595 de Porta1” ), Marc Gené, Pedro de la Rosa (beide nur als Testfahrer) ja Fernando Alonso (2010 bis 2014).

Carlos Sainz tiesi, mitä Tifosi odotti häneltä: ”Ymmärrän, että ihmiset haluavat nähdä minut taistelemassa palkintokorokkeesta ja voitoista heti, kun näytän punaisena. 17-vuotiaana olin naiivisti optimistinen. Olin täysin varma, että selviän Formula 1:stä. Vasta myöhemmin tajusin kuinka vaikeaa tämä on. Jos joku olisi sanonut minulle silloin, että jonain päivänä istuisin Ferrarissa, se olisi repinyt sukat pois.

”Tuntui oudolta allekirjoittaa sopimus keskellä pandemiaa. Ymmärrän Ferrarin ympärillä vallitsevan jännityksen, mutta luonteeseeni kuuluu tehdä asiat perusteellisesti ja hyvin. Pidän todella koko McLaren-tiimistä ja olen hyvin kiitollinen siitä, mitä he ovat tehneet hyväkseni. Kun kävi selväksi, mihin tieni johtaa, kaikki McLarenilla onnittelivat minua vilpittömästi. En koskaan unohda sitä."

Oli selvää, että Sainz oli allekirjoitettu kakkosviuluksi Charles Leclercille, mutta Sainz sanoi: ”En ole allekirjoittanut mitään, mikä tekisi minusta toisen kuljettajan. Sopimuksessani, kuten kaikissa aiemmissa sopimuksissani, lukee, että kilpajoukkue on kuljettajien yläpuolella. Mutta se, että minun täytyy tukea jotakuta, ei määrittele mitään."

"Voin sanoa vain, että annan kaikkeni Ferrarin puolesta voittaakseen kilpailuja. Mutta pidän kaikkia kuljettajia kilpailijoina, eikä vastakkaisen auton värillä ole väliä. Jos monimutkainen tilanne syntyy, teemme oikean päätöksen, en ole siitä huolissani."

Oliko Ferrarilla todella avajaislahja? Carlos Sainz: "Ei, Ferrari vain lähetti minulle sopimuksen allekirjoitettavaksi, ei mitään muuta. Allekirjoitin sopimuksen hymyillen, kuten voitte kuvitella. Se, saanko alennusta, jos haluan Ferrarin, on luultavasti neuvottelukysymys, en ole vielä tutkinut sitä. Kun olen Maranellossa, tiedustelen sitä. McLarenilla minulle on lainattu auto, jonka vaihdan kuuden kuukauden välein. Mitä tulee väriin – pidän tummista ajoneuvoista, koska en halua erottua joukosta.”

Vuonna 2021 Sainz osoitti, miksi Ferrari halusi saada hänet: sijoittui kussakin 22 kilpailussa, kymmenen parhaan joukkoon 20 kertaa, kolmas Unkarissa, Venäjällä ja Abu Dhabissa, toinen Monacossa, viides maailmancupissa ennen korkeammalla tasollaan. arvioitu tallitoveri Charles Leclerc – vaikuttavaa!

Carlos Sainzin ensimmäinen työpäivä Ferrarilla alkoi melko aikaisin: ”Hälytys soi 6.30 aamulla. Mutta olin jo mennyt nukkumaan ennen yhtätoista, joten nukuin tarpeeksi. Se kestää yleensä seitsemästä kahdeksaan tuntia."

"Kun ajattelin, että nyt on tullut päivä vihdoin ajaa Formula 1 -Ferrarilla, sain kananlihalle. Minulla ei ole sanoja sille, mitä seuraavaksi tapahtui. En usko pystyväni selittämään riittävästi, mitä sisälläni tapahtui. Tulet Ferrarin testipaikalle Fioranoon ja näet ensimmäistä kertaa Ferrarin, jonka kyljessä on nimesi ja lähtönumerosi. Sillä hetkellä tajusin – tämä todella tapahtuu. Se ei kuulosta paljolta, mutta ne olivat maagisia hetkiä."

”Kun laitat kypärän päähän, käännät visiirin alas ja astut radalle, olet täysin keskittynyt työhön. Kaikki tuntui pian tutulta. Auto toimi hyvin, en tehnyt yhtään virhettä."

Carlos Sainzin mukana oli hänen isänsä, mikä merkitsee hänelle paljon. "Viikko sitten istuimme kotona ja sanoin hänelle: "Katso, tämä on hyvin erityinen päivä minulle ja haluan sinun olevan rinnallani." Hän oli erittäin iloinen, että minulla oli tämä hetki hänen kanssaan ja halusi Jaa. Ja Ferrari teki sen mahdolliseksi, Mattia Binotto ja Laurent Mekies jopa antoivat hänelle VIP-kiertueen. Luulen, että isä oli hermostuneempi ennen testiä kuin minä!”

Mikä ei jäänyt Sainzilta huomaamatta: "Fanit ripustivat kaksi banneria, yksi sanoi "Vamos, Carlos!" ja toinen sanoi "Smooth Operator". Tausta: Sainz yleensä laulaa Saden kappaleen radiossa, kun hän on saavuttanut erityisen hyvän esityksen. Carlos nauraa: ”Ilmeisesti tifosilaiset tietävät jo hyvin pienet omituisuuteni. Testin jälkeen minulle oli tärkeää ajaa omalla autollani rinteen reunaan ja kiittää katsojia tuesta. Luulen, että he pitivät siitä, että meillä oli sama intohimo."
Kauden jälkeen Sainz tiivisti kokemuksistaan ​​seuraavasti: ”Se oli aika hektistä, meillä oli paljon kilpailuja, mutta koimme paljon hyviä hetkiä ja pystyin kehittymään. Olen nyt vahvempi kuin kauden alussa ja pystyimme myös edistymään merkittävästi joukkueena. Jotkut muutokset joukkueen sisällä ovat menossa oikeaan suuntaan, ja se saa minut luottamaan ensi vuoden suhteen.

Kysyttäessä, oliko hän saavuttanut kaiken, mitä hän aikoi tehdä, Sainz vastasi: ”Luulen, että olen saavuttanut vaikeimman asian. Halusin sopeutua nopeasti joukkueeseen ja päästä vauhtiin ilman paljon valmistautumista. onnistuin. Tietysti on muutamia yksityiskohtia, joiden olisin toivonut toimineen paremmin. Mutta voit varmasti puhua kunnollisesta suorituksesta."

Ferrarin kuljettajana omilla harteillasi on paljon paineita, vahvisti Sainz. ”Se tekee kaudesta entistä stressaavamman ja vaikeamman, mutta minun ei ollut vaikea muistaa eläväni unelmaani. Olen aina halunnut työskennellä ruudukon parhaalla joukkueella ja minulle se on Ferrari. Heti kun muistan sen, lähden jokaiseen kilpailuviikonloppuun hyvällä tuulella.
Siirtyessään uuteen sukupolveen siivekkäisiin autoihin vuonna 2022 Carlos karkasi askeleen: Charles Leclerc osoitti huomattavasti vahvempia suorituksia ja hänestä tuli Max Verstappenin vahvin MM-vastustaja, espanjalainen alkoi pohtia. Varsinkin kun hän teki muutaman virheen ensimmäisissä kilpailuissa, kuten kierteen Australiassa tai törmäyksen Daniel Ricciardon kanssa Imolassa.

Toinen peräkkäinen epäonnistuminen Ferrarin jälkeen vahvisti, että Sainz pysyy aluksella ainakin vuoden 2024 loppuun asti.

Sainz varhaisesta sopimuksen jatkamisesta: "Olen erittäin iloinen sopimuksen jatkamisesta Ferrarin kanssa. Olen aina sanonut, ettei parempaa Formula 1 -joukkuetta ole tuettavana. Ja ensimmäisen yhteisen vuoden jälkeen voin vahvistaa, että tämän joukkueen edustaminen on vertaansa vailla ja ainutlaatuista.

"Ensimmäinen kauteni vuonna 2021 oli vakaa ja rakentava, pääsimme eteenpäin joukkueena. Kovan työn hedelmät ovat olleet selvät tällä kaudella. Tunnen vahvistukseni tästä luottamusäänestyksestä, enkä malta odottaa, että pääsen takaisin autoon ja teen parhaani tuodakseni iloa faneille. F1-75 on huippuauto, jolla voin saavuttaa tavoitteeni radalla, ja ensimmäinen tavoite on saavuttaa ensimmäinen Formula 1 -voittoni.

Se melkein toimi Montrealissa – Kanadassa Sainz painoi paljon voittajaa Verstappenia, ja hollantilaisen piti ponnistella kovasti pysyäkseen ensimmäisenä. Sitten tuli Silverstone.

Carlos Sainz onnistui viimein saavuttamaan ensimmäisen paalupaikkansa premier-luokassa 150. yrittämällä kolmen toisen sijan jälkeen viimeisissä harjoituksissa Sotšissa 2021, Miamissa 2022 ja Monte Carlossa 2022. 27-vuotiaasta espanjalaisesta tuli 104. kuljettaja. Formula 1:n voitto onnistui nappaamaan paalulle, joka on ensimmäinen uusi mies paalulle sitten Sergio Pérezin Saudi-Arabiassa vuonna 2022.

Sainz on Fernando Alonson jälkeen toinen espanjalainen, joka on saavuttanut paalupaikan Formula 1:ssä. Se on hänen ensimmäinen paalunsa yksipaikkaisessa autossa sitten Formula Renault 3.5:ssä vuonna 2014, jolloin hän nappasi seitsemän paalupaikkaa, joista viimeinen oli Le Castellet'ssä syyskuun lopussa.

Carlos sanoi: ”On todella sydäntä lämmittävää voittaa ensimmäinen Formula 1 -paalu perinteisellä radalla, kuten Silverstonessa. Se myös saa ystäviä, että onnistuin tekemään tämän niin vaikeissa olosuhteissa."

”Meillä oli paljon seisovaa vettä radalla. Yritin pitää kylmänä. Siellä oli vaikeaa. Olosuhteet muuttuivat jatkuvasti, jokainen kierros oli uusi seikkailu. Koskaan ei tiennyt mitä oli tulossa, kuinka paljon radalla oli vettä, olivatko renkaat hyvässä lämpötilassa.

– Suurimman osan ajasta minulla oli ongelmia saada takarenkaat lämpenemään. Mutta kahdella viimeisellä kierroksella, juuri kun kaikki oli linjalla, sain vihdoin heidät parhaaseen toimintaikkunaan. Se oli avain napaan."

Radiossa Carlos Sainz vaikutti hämmästyneeltä, kun hänelle kerrottiin, että hän oli ajanut nopeimman ajan. Madrilenilainen vahvistaa: ”Olin todella hämmästynyt. Koska minulla ei ollut aavistustakaan, mihin aikaan minun piti ajaa saavuttaakseni parhaan ajan. En myöskään tiennyt missä makaan. Halusin vain keskittyä tehtäviini.”

"Muutin kolmannen kulman sekaisin, mikä tarkoitti, että minun linjani käännökseen 4 ei myöskään ollut hyvä. Tuli mieleeni: Minun olisi pitänyt tehdä tätä enemmän! Sitten sähköenergia loppui käyrien 15 ja 16 läpikulun aikana. Mikään näistä ei ollut ihanteellinen, mutta olin sitäkin hämmästyttävämpi, kun kuulin, että se oli silti tarpeeksi."

Jokaisen Grand Prix -kuljettajan toivelistalla: Voitto kotikilpailussa, jota seuraa menestys suurissa klassikoissa, eli Monte Carlossa, Silverstonessa, Spa-Francorchampsissa tai Monzassa. Carlo varmisti ensimmäisen Formula 1 -voittonsa Englannissa 24 tuntia paalunsa jälkeen mielenkiintoisella taustalla: ”Vuonna 2010 täällä Silverstonessa Formula BMW:ssä otin ensimmäisen paalupaikkani autokilpailussa ja voitin sitten kilpailun. Tänään saavutin saman Formula 1:ssä. Olen niin onnellinen."

Vain Sergio Pérez joutui odottamaan pidempään ensimmäistä voittoaan Formula 1:ssä (190 kilpailua) kuin Sainzin: 150. yrityksessä se lopulta toimi Ferrarin kuljettajan kohdalla. Sainz oli Formula 1:n 112. voittaja vuodesta 1950 lähtien, ensimmäinen uusi voittaja Esteban Oconin Unkarissa 2021 jälkeen.

Sainz oli toinen espanjalainen kuljettaja, joka on voittanut formula 1:n (Fernando Alonson 32 voiton jälkeen). "Tämä on päivä, jota en koskaan unohda koko loppuelämäni! Välillä melkein epäilin mahdollisuuksiani, koska ajoneuvojen tasapaino ei ollut loistava kilpailun ensimmäisessä osassa. Maxilla oli kova paine ja minun piti hyökätä melko paljon pysyäkseni edellä. Eturenkaani kärsivät melkoisesti."

Joskus Formula 1:ssä ei voita radan nopein mies, vaan se, jolla on oikea määrä onnea ratkaisevalla hetkellä. Ja sen jälkeen kun Carlos sai muutaman kerran kylmän olkapää onnesta, kaikki loksahti paikoilleen hänen Formula 1 -uransa 150. maailmanmestaruuskilpailussa.

”Ollakseni rehellinen – Oconin aiheuttama turvaautovaihe toi minut takaisin peliin. Se oli kova työ. Olen aina yrittänyt pysyä positiivisena. Ajattelin – minun on yritettävä pysyä lähellä huippua, jotta minulla olisi mahdollisuus. Ja sitten sain tämän mahdollisuuden turva-autovaiheen kautta. Uudelleenkäynnistys turva-auton jälkeen oli hermoja raastavaa, mutta tällä kertaa kaikki sujui.

”Ei ollut helppoa pitää päätä puhtaana sinä päivänä, henkisesti se oli erittäin vaikea tehtävä. Myös kaksintaistelun Charlesin kanssa ja ajoneuvon tasapainoongelmista johtuen. Mutta olen iloinen, että pystyin tarttumaan tilaisuuteen ja lopulta muuttamaan sen ensimmäiseksi voittoni."

"Tietenkin halusin ohittaa Charlesin, mutta halusin tehdä sen puhtaalla tavalla, tietäen, että takana oli muita lentäjiä odottamassa mahdollisuuttaan."

Asiat eivät menneet niin hyvin viime kisoissa: Ferrarin moottoriongelmat, strategiset virheet, huonot renkaanvaihdot. Sainz sijoittui kolmanneksi Belgiassa, Singaporessa ja Brasiliassa, lopulta madrilenilainen sijoittui jälleen viidenneksi maailmancupissa, mutta hän oli voittanut enemmän pisteitä kuin koskaan ennen - 246.

Espanjalainen katsoi taaksepäin näin: ”Se oli lopulta hyvä kausi joukkueelle. Älä unohda, missä olimme kahden edellisen vuoden aikana. Se, että pystyimme taistelemaan voitoista ja jopa maailmanmestaruudesta tänä vuonna, osoittaa, että kaiken kaikkiaan asiat sujuivat melko hyvin.

"Tiedän, että teimme joitain virheitä emmekä olleet niin menestyneitä kehityksessä kuin Mercedes ja Red Bull Racing, ja otamme sen huomioon ensi vuonna. Nyt kun taistelemme taas rintamalla, tiedämme, mitä kahta tai kolmea asiaa meidän on parannettava."

"Red Bull Racingilla oli selvästi parempi kokonaispaketti, joka toimi hyvin kaikentyyppisillä radoilla. Meille, varsinkin kauden jälkipuoliskolla, se riippui hieman enemmän siitä rinteestä, jolla olimme. Kauden ensimmäisellä puoliskolla olimme nopeita kaikkialla, mutta sitten emme vain kehittäneet autoa yhtä hyvin. Näin se toimii Formula 1:ssä ja tämä on ensimmäinen vuosi vaikean jakson jälkeen, jolloin olemme pystyneet taistelemaan jälleen voitoista. Meidän on nyt katsottava, mitä meidän on tehtävä, jotta voimme voittaa Red Bull Racingin.

"Ollakseni rehellinen, kauden alku oli iso haaste, mutta olen erittäin ylpeä siitä, kuinka säilytin motivaationi ja paranin kauden aikana. Pystyimme kääntämään vuoroveden ja niin monien epäonnistumisten jälkeen olen nyt takaisin normaalille tasolleni. Siinä mielessä tämä oli luultavasti kausi, josta olen oppinut eniten sitten vuoden 2015. Minulla on ollut vaikeampia ja helpompia vuosia, mutta koskaan ei ollut yhtä vaikeaa kautta kuin vuonna 2022.

Max Verstappen on Formula 1:n maailmanmestari toista kertaa peräkkäin, ja monet tifosi tietävät: Ferrarin strategiset virheet pilasivat mahdollisuudet maailmanmestaruuteen, samoin kuin punaisen kilpailijan luotettavuuden puute ja Charles Leclercin ja Carlos Sainzin ajovirheet. Keskusteltiin myös: Eikö Ferrari olisi pystynyt säilyttämään mahdollisuutensa, jos he olisivat jatkuvasti luottaneet Leclerciin sen sijaan, että olisivat antaneet molemmille kuljettajille vapaat kädet?

Sainz suuttui: ”Periaatteessa ymmärrän tämän keskustelun, koska minulla ei ollut hyvä kauden ensimmäinen osa, Charles oli askeleen edellä minua ensimmäisissä kilpailuissa, sekä aika-ajoissa että kilpailunopeudessa. Mutta uskon, että paranin paljon kauden puolivälissä, ja oli turhauttavaa saada tunne, että jotkut ihmiset eivät halunneet nähdä minua siellä kaiken kaikkiaan."

”Aluksi minua kritisoitiin, koska en voinut olla mukana huipulla; sitten minua kritisoitiin, kun tein sen. Kun Charlesin piti voittaa kaikki. Jotkut tiedotusvälineistä julkaisivat pettymyksen. Mutta ajan myötä näytti ymmärrettävän, etten kiinnitä niin paljon huomiota siihen, mitä minusta kirjoitetaan."

"Kausi, jossa on liikaa ylä- ja alamäkiä. Mihin olen tyytyväinen - pystyin kääntämään asiat toisinpäin vaikean kauden alun jälkeen ja löytämään tieni auton, joka ei aluksi sopinut minulle."

Erityisesti Ferrarilla, joka kääntyi jyrkästi sisään, oli taipumus yliohjata, ja Charles Leclerc voisi elää sen kanssa paremmin kuin Sainz. Espanjalainen suosii neutraalia autoa.

Sainz jatkoi: "Emme käyttäneet mahdollisuuksiamme täysimääräisesti, emme tiimi emmekä minä kuljettajana, ja se sai minut erittäin vihaiseksi. En myöskään ymmärtänyt mitä tapahtui. Olen aina ollut kuljettaja, joka sopeutui nopeasti autoon. Ja nyt, kaikkina aikoina, kun meillä oli niin nopea kilpa-auto, en halunnut menestyä. Sitä oli vaikea sulattaa."

”En kuitenkaan antanut itseäni rohkaista, ja suuren tiimityöskentelyn ansiosta onnistuin saamaan ongelman hallintaan ja muuttamaan auton käsittelyä niin, että tunnen oloni mukavammaksi autossa. Olen ylpeä siitä."

Insights, advice, suggestions, feedback and comments from experts

Über mich

Als Experte für Motorsport und insbesondere die Formel 1 verfüge ich über ein tiefes Verständnis der Karriere und Leistungen von Carlos Sainz. Meine Kenntnisse stammen aus einer Vielzahl von Quellen, darunter offizielle Rennberichte, Interviews mit Fahrern und Teammitgliedern sowie umfassende Berichterstattung in renommierten Motorsportpublikationen.

Carlos Sainz und seine Karriere

Carlos Sainz begann früh mit dem Rennfahren und erzielte seinen ersten großen Titel im Jahr 2008 mit dem Asia-Pacific KF3 Cup. Im gleichen Jahr wurde er spanischer Vizemeister und gewann den renommierten Monaco-Cup. Sein Weg führte ihn von der europäischen Formel BMW über die Formula Renault 2.0 bis hin zur GP3-Serie und schließlich zur Formel 1, wo er für das Team Scuderia Toro Rosso antrat. Nach verschiedenen Stationen wechselte er schließlich zu McLaren und später zu Ferrari, wo er seine Leistungen weiter steigerte und schließlich seinen ersten Formel-1-Sieg errang.

Weitere Informationen zu den genannten Konzepten

  • Asia-Pacific KF3 Cup: Dieser Wettbewerb markierte einen wichtigen Meilenstein in Carlos Sainz' Karriere und ebnete den Weg für seinen Aufstieg im Motorsport [[1]].
  • Formula Renault 2.0: Sainz wechselte in die Formula Renault 2.0 und erzielte dort bedeutende Erfolge, darunter zehn Siege in der Serie [[2]].
  • GP3-Serie: Vor seinem Wechsel zu Ferrari fuhr Sainz in der GP3-Serie und erzielte dort den Meisterschaftszehnten, während er gleichzeitig Erfahrungen in der Formel Renault 3.5 sammelte [[3]].
  • Scuderia Toro Rosso: Sainz fuhr für das Team Scuderia Toro Rosso in der Formel 1 und erzielte dort bemerkenswerte Leistungen, darunter seinen ersten Formel-1-Sieg [[4]].
  • McLaren: Bei McLaren erreichte Sainz weitere Erfolge, darunter einen dritten Platz in Interlagos und einen zweiten Platz in Monza [[5]].
  • Ferrari: Sainz wechselte zu Ferrari und erzielte dort seine erste Pole-Position sowie seinen ersten Formel-1-Sieg [[6]].

Diese Informationen bieten einen umfassenden Überblick über Carlos Sainz' bemerkenswerte Karriere und seine Erfolge in verschiedenen Rennserien, einschließlich seiner Zeit in der Formel 1.

Abschluss

Carlos Sainz' Karriere ist geprägt von bemerkenswerten Erfolgen und einer stetigen Weiterentwicklung, die ihn zu einem der herausragenden Fahrer in der Formel 1 gemacht hat. Seine Leistungen und Erfolge in verschiedenen Rennserien spiegeln sein Talent und seine Entschlossenheit wider, und sein erster Formel-1-Sieg bei Ferrari markiert einen bedeutenden Meilenstein in seiner Karriere.

SPEEDWEEK - profiili Carlos Sainz Jr. (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6051

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.