Robo-Advisor vs. Financial Advisor: Mikä ero on? (2024)

Toimituksellinen huomautus: Ansaitsemme palkkion Forbes Advisorin kumppanilinkeistä. Palkkiot eivät vaikuta toimittajien mielipiteisiin tai arvioihin.

Sijoittamisen oppiminen voi olla pelottavaa. Kaiken monimutkaisen ammattislangin lisäksi saatat olla huolissasi vääristä liikkeistä ja rahan menettämisestä.

Samaan aikaan prosessin viivyttäminen, koska olet jumissa analyysihalvauksessa, voi myös maksaa sinulle suuria kustannuksia koko elämäsi aikana, jos potentiaalinen investointien kasvu jää hukkaan.

Jos tämä kuulostaa sinulta, ammattiavun saaminen saattaa olla juuri sitä, mitä tarvitset. Harkitse keskustelua perinteisen talousneuvojan tai robo-neuvojan kanssa. Katsotaanpa näiden kahden vaihtoehdon eroja.

KUMPPANI TARJOUS

Dataalign Advisory

Robo-Advisor vs. Financial Advisor: Mikä ero on? (1)

Pääsy tuhansiin taloudellisiin neuvonantajiin.

Asiantuntijuus eläkkeelle siirtymisestä kiinteistösuunnitteluun.

Löydä sinulle sopiva etukäteen tarkastettu rahoitusneuvoja.

Vastaa 20 kysymykseen ja löydä ottelu tänään.

Yhdistä otteluun, niin saat ilmaisen puhelun ilman velvoitteita.

Robo-Advisor vs. Financial Advisor: Mikä ero on? (2)

Etsi neuvonantajaRobo-Advisor vs. Financial Advisor: Mikä ero on? (3)

Dataalign Advisoryn verkkosivuilla

Asiantuntijuus eläkkeelle siirtymisestä kiinteistösuunnitteluun.

Vastaa 20 kysymykseen ja löydä ottelu tänään.

Mikä on talousneuvoja?

Ataloudellinen neuvonantajatarjoaa asiakkaille henkilökohtaista ohjausta kaikkiin rahakysymyksiin. Se on laaja termi, jota käyttävät monet ammattilaiset, mukaan lukien ne, jotka tarjoavat sijoituspalveluja, hoitavat kiinteistösuunnittelua, myyvät vakuutuksia, suunnittelevat eläkettä ja maksavat verojasi.

Vaikka niitä on moniarahoitusneuvojat, sijoitusneuvontaa antajien on oltava rekisteröityinä Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssiviranomaisille (SEC) tai osavaltion arvopaperisääntelyviranomaisille.

Talousneuvojat työskentelevät kanssasi ymmärtääkseen nykyisen tilanteen, asettaakseen taloudellisia tavoitteita ja kehittääkseen sijoitussuunnitelman näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. He suunnittelevat räätälöidyn arvopaperisalkun sijoittamista varten ja hallinnoivat salkkua aktiivisesti optimoidakseen sen suorituskyvyn.

Mikä on Robo-Advisor?

Arobo-neuvojakattaa samanlaisen alueen käyttämällä automatisoituja digitaalisia prosesseja, mikä säästää asiakkaiden rahaa prosessissa.

Robojen suosio on kasvanut merkittävästi viimeisen vuosikymmenen aikana, ja suuret rahoituspalveluyritykset tarjoavat omia alustojaan, mukaan lukien sijoitusjättiläiset, kuten Vanguard, Fidelity Investments ja Charles Schwab. Vuodesta 2015 lähtien robo-neuvojat hallinnoivat 47,3 miljardin dollarin omaisuutta. Vuoteen 2022 mennessä luku ylitti 500 miljardia dollaria.

Toisin kuin elävät rahoitusneuvojat, robo-neuvojat käyttävät tietokonealgoritmeja sijoitussalkkujen hallintaan ja sijoituspäätösten tekemiseen. Heillä on yleensä alhaisemmat vähimmäissijoitusvaatimukset kuin rahoitusneuvojilla, ja ne ovat yleensä halvempia.

Kun rekisteröidyt robo-neuvojan palvelukseen, sinun on yleensä vastattava muutamaan kysymykseen taloudestasi, sijoitustavoitteistasi ja riskinsietokyvystäsi. Vastaustesi perusteella alusta suunnittelee salkun pörssilistatuista rahastoista tai sijoitusrahastoista ja hallinnoi niitä puolestasi. Se seuraa jatkuvasti markkinoita ja tasapainottaa salkkua tarpeen mukaan.

Monet niistäparhaat robo-neuvoja-alustatantaa asiakkaille myös mahdollisuuden konsultoida valtuutettuja taloussuunnittelijoita tai muita taloudellisia neuvonantajia kirjautuessaan sisään tai kysyäkseen erityisiä kysymyksiä.

Robo-Advisor vs. Financial Advisor: keskeiset erot

Sekä robo-neuvojat että taloudelliset neuvonantajat voivat olla hyödyllisiä resursseja sijoittajille, mutta joitain selviä eroja on pidettävä mielessä.

Minimi talletukset

Perinteiset rahoitusneuvojat vaativat yleensä asiakkailta merkittäviä investointeja. Neuvonantajasta riippuen saatat tarvita 50 000 dollaria tai enemmän päästäksesi neuvontapalveluihin.

Uudemmille sijoittajille tai niille, joilla ei ole vielä tarpeeksi käteistä sijoittamiseen, korkeat minimit voivat olla merkittävä este, minkä vuoksi robo-neuvojat voivat olla houkuttelevia.

Robo-neuvojilla on yleensä paljon alhaisemmat vaatimukset. Alustat, kuten Acorns, Betterment ja WealthSimple, antavat sinun aloittaa jopa 10 dollarilla tai pienemmällä, joten voit aloittaa sijoittamisen, vaikka sinulla olisi vain pieni määrä käteistä.

Sijoitustarjoukset

Taloudellinen neuvonantaja voi työskennellä kanssasi erilaisten arvopapereiden salkun suunnittelussa, mukaan lukien yksittäiset osakkeet, joukkovelkakirjat, sijoitusrahastot, ETF:t ja vieläkin monimutkaisemmat tuotteet, kuten kiinteistösijoitusrahastot, optiot ja futuurit.

Robo-neuvojat toimivat eri tavalla. Yksittäisiin arvopapereihin sijoittamisen sijaan he sijoittavat yleensä indeksirahastoihin tai ETF:ihin alhaisempien kustannustensa ja vahvan historiallisen kehityksensä vuoksi.

Vuosimaksut

Kustannusten suhteen robo-neuvojat ovat paljon halvempia kuin talousneuvojat, mutta silti kalliimpia kuin itse tekeminen. He voivat periä kuukausimaksun, kuten 5 dollaria kuukaudessa, tai vuosittaisen hallinnointipalkkion 0,25–0,50 % hallinnoitavista varoistasi.

Talousneuvojat palkitaan eri tavalla kuin robo-neuvojat. Tarkka maksurakenne vaihtelee yrityksen ja neuvonantajan mukaan, mutta se voi olla seuraavamaksut ja muut kulut:

 • Tuntipalkkio neuvonantajan palveluista
 • Kiinteä maksu vuosittaisesta salkun arvioinnista tai rahoitussuunnitelmasta
 • Palkkiot tietyistä ostetuista tai myydyistä arvopapereista
 • Palkkiot tai kuormitukset, jotka perustuvat sijoitusrahastoon tai muuttuvaan annuiteettiin sijoittamasi summaan

Johtamistapa

Johtamistyyli on toinen keskeinen ero perinteisten talousneuvojien ja robo-neuvojien välillä. Monet talousneuvojathoitaa aktiivisestisalkkuja, eli ne seuraavat markkinoita ja tekevät laskelmia sijoituspäätöksiä tavoitteenaan voittaa markkinat.

Sitä vastoin robo-neuvojien salkkuja hallitaan passiivisesti. He sijoittavat ETF- ja indeksirahastoihin tarkoituksenaan toistaa markkinoiden suorituskykyä.

Taloussuunnittelu

Vaikka monet robo-neuvojat yrittävät tarjota koulutusta ja neuvoja alustansa kautta, he eivät pysty arvioimaan suurempaa taloudellista kuvaasi tai antamaan henkilökohtaisia ​​suosituksia.

Talousneuvojat työskentelevät kanssasi kehittääkseen kokonaisvaltaisia ​​suunnitelmia täyttääkseen kaikkitaloudelliset tavoitteesi. Eläkkeelle sijoittamisen lisäksi he voivat auttaa sinua myös kiinteistöjen suunnittelussa, verotuksen optimoinnissa ja henkivakuutustarpeiden määrittämisessä.

Talousneuvoja voi tarkastella tilannettasi ja antaa sinulle henkilökohtaisia ​​neuvoja. He voivat esimerkiksi neuvoa sinua jälleenrahoittamaan autolainan, pienentämään kotisi kokoa tai hankkimaan yrityksesi401(k) ottelu.

Robo-neuvojat ovat paljon rajoitetumpia. Voit käyttää roboa sijoittaaksesi useisiin tavoitteisiin, kuten eläkkeelle jäämiseen tai yliopistoon, mutta sinun on kysyttävä asiantuntijalta henkilökohtaista vakuutus- tai veroneuvontaa.

Robo-neuvoja saattaa pystyä antamaan perustaloudellisia neuvoja, kuten "älä kuluta enemmän kuin tienaat", mutta he eivät pysty paikantamaan talouselämäsi alueita, joilla voit parantaa, kuten talousneuvoja voi.

Kuinka valita oikea vaihtoehto sinulle

Kun on kyse robo-neuvojasta vs. talousneuvojasta, kaikille ei ole yhtä oikeaa valintaa. Paras istuvuus riippuu useista tekijöistä:

 • Sijoituskokemuksesi taso.Jos olet aloitteleva sijoittaja tai haluat olla enemmän kädet irti, robo-neuvoja on todennäköisesti hyvä valinta. Robo-neuvojan avulla voit hankkia räätälöidyn sijoitussalkun, ja robo-neuvoja hoitaa salkun ja tasapainottaa sen puolestasi. Kokeneemmille sijoittajille, jotka haluavat enemmän henkilökohtaista huomiota tai monimutkaisempia sijoituksia, taloudellinen neuvonantaja on todennäköisesti parempi valinta.
 • Käytettävissä oleva käteismäärä.Talousneuvojat vaativat huomattavan määrän käteistä aloittaakseen; neuvonantajasta riippuen se voi olla jopa 50 000 dollaria tai enemmän. Mutta robo-neuvojan avulla voit aloittaa 10 dollarilla tai pienemmällä.
 • Taloudelliset tavoitteesi tai tarpeesi.Selkeissä tavoitteissa, kuten eläkkeelle siirtymisessä tai korkeakoulun suunnittelussa, robo-neuvoja voi olla sopiva vaihtoehto. Mutta jos sinulla on monimutkaisempia taloudellisia tarpeita tai haluat apua monimutkaisemmissa kiinteistösuunnittelussa tai verotuksen optimoinnissa, saatat tarvita perinteisen talousneuvojan.

Jos tarvitset apua sijoitusten tai rahoituksen hallinnassa, opikuinka valita talousneuvoja.

Etsitkö rahoitusneuvojaa?

Ota yhteyttä ennalta tarkastettuun talousneuvojaan 3 minuutissa

Etsitkö rahoitusneuvojaa?

Ota yhteyttä ennalta tarkastettuun talousneuvojaan 3 minuutissa

Etsi talousneuvoja

Dataalign Advisoryn kautta

As an expert and enthusiast, I don't have direct access to search engines or external websites. However, I can provide you with information based on my training and knowledge. Let's go through the concepts mentioned in the article you provided:

Financial Advisor:

A financial advisor is a professional who provides personalized guidance and advice on various financial matters, including investment management, estate planning, retirement planning, insurance, and tax planning. Financial advisors work with clients to understand their current financial situation, set financial goals, and develop investment plans to meet those goals. They design customized portfolios of securities and actively manage them to optimize performance [[6]].

Financial advisors who provide investment advice must be registered with the U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) or state securities regulators [[6]].

Robo-Advisor:

A robo-advisor is a digital platform that uses automated processes and computer algorithms to provide investment management services. Robo-advisors have gained popularity over the last decade and are offered by major financial services firms like Vanguard, Fidelity Investments, and Charles Schwab. They typically have lower minimum investment requirements compared to traditional financial advisors and tend to be less expensive. Robo-advisors use customer-provided information, such as financial goals and risk tolerance, to design portfolios of exchange-traded funds (ETFs) or mutual funds. They constantly monitor the markets and rebalance the portfolio as needed [[7]].

Some robo-advisor platforms also offer the option to consult with certified financial planners or other types of financial advisors for check-ins or specific questions [[7]].

Key Differences between Financial Advisors and Robo-Advisors:

 1. Minimum Deposits: Traditional financial advisors usually require significant assets to invest, often around $50,000 or more. Robo-advisors, on the other hand, have much lower minimum requirements, allowing investors to get started with as little as $10 or less [[8]].

 2. Investment Offerings: Financial advisors can design portfolios that include various securities, such as individual stocks, bonds, mutual funds, ETFs, and more complex products like real estate investment trusts, options, and futures. Robo-advisors typically invest in index funds or ETFs due to their lower costs and historical performance [[9]].

 3. Annual Fees: Robo-advisors are generally less expensive than financial advisors but more expensive than self-directed investing. They may charge a monthly fee or an annual management fee based on a percentage of assets under management. Financial advisors have different fee structures, which can include hourly fees, flat fees for portfolio reviews or financial plans, commissions on specific securities, and fees based on the amount invested in mutual funds or variable annuities [[10]].

 4. Management Style: Financial advisors often actively manage portfolios, making investment decisions with the goal of beating the market. Robo-advisors, on the other hand, passively manage portfolios by investing in ETFs and index funds to replicate market performance [[11]].

 5. Financial Planning: While robo-advisors may provide basic financial advice and education, they are limited in evaluating a client's overall financial picture or providing personalized recommendations. Financial advisors can develop holistic plans to meet various financial goals, including retirement planning, estate planning, tax optimization, and insurance needs [[12]].

Choosing between a financial advisor and a robo-advisor depends on factors such as your level of investing experience, the amount of cash you have available, and your specific financial goals or needs [[13]].

Please note that the information provided here is a summary of the concepts mentioned in the article you provided. For more detailed and specific information, it is recommended to consult additional sources or speak with a financial professional.

Robo-Advisor vs. Financial Advisor: Mikä ero on? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5943

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.