Mitä Robo-Advisors voi tehdä ja mitä ei voi tehdä sijoittajien hyväksi (2024)

Robo-neuvojat voivat sijoittaa ja suorittaa kuluttajien perusrahoitustoimintoja nykyään murto-osalla useimpien neuvonantajien kustannuksista. Mutta kaikesta, mitä he voivat tehdä,robo-neuvojaton rajoituksensa – on edelleen monia toimintoja, joita vain ihminen voi tehdä.

Tässä on erittely siitä, mitä robo-neuvojat voivat tehdä ja mitä eivät voi tehdä puolestasi kehityksensä tässä vaiheessa.

Avaimet takeawayt

 • Robo-neuvojat automatisoivat sijoitus- ja kaupankäyntistrategiat pienemmillä kustannuksilla.
 • Robo-neuvojat eivät voi ymmärtää tai toteuttaa monimutkaisia ​​sijoitusstrategioita tai luoda räätälöityjä rahoitussuunnitelmia.
 • Jos olet aloittamassa sijoittamista, saattaa olla parasta käyttää rahoitusneuvojan palveluita, jotka auttavat sinua ymmärtämään strategioita, ehtoja ja tapoja sijoittaa.
 • Finanssipalveluala pyrkii lisäämään robo-neuvojiensa kykyjä.

Mitä Robo-neuvojat voivat tehdä ja mitä eivät

Robo-Advisors voi

 • Vähennä toistuvien tapahtumien kustannuksia

 • Tasapainota portfoliosi automaattisesti

 • Pidä sinut ajan tasalla tilisi toiminnasta

 • Käytä usein verohäviötä

Robo-neuvojat eivät voi

 • Ymmärrä henkilökohtaiset huolesi

 • Tarjoa henkilökohtaista neuvontaa

 • Luo monimutkaisia ​​rahoitussuunnitelmia

Mitä Robo-neuvojat voivat tehdä

Kun on kyse loogisten taloudellisten päätösten tekemisestä ja rutiininomaisten rahanhallintatehtävien suorittamisesta,robo-neuvojatovat erinomaisia ​​työkaluja, jotka auttavat sinua pysymään oikeilla jäljillä ja säilyttämään alkuperäisen portfoliosi allokoinnin ajan mittaan.

Vähennä toistuvien tapahtumien kustannuksia

Useimmat robo-neuvojat on suunniteltu seuraamaanModerni portfolioteoria, tasapainottaa riskin ja hyödyn. Yksi niiden suurimmista eduista on, että ne voivat suorittaa kaikki nämä toiminnot erittäin edullisin kustannuksin. Useimmat ohjelmat veloittavat palveluistaan ​​vain prosentin murto-osan, ja joissakin tapauksissa ne ovat jopa ilmaisia ​​- tilillesi sijoittamasi summan mukaan. Tämäntyyppisetsalkkujaon suunniteltu niin, että voit asettaa sen tehokkaasti ja unohtaa sen.

Tasapainota portfoliosi automaattisesti

Robo-neuvojat voivat suorittaa helpostidollarin kustannusten keskiarvoja portfoliotasapainottaminen.

Tämän tyyppinenalgoritminen kaupankäyntion ollut olemassa yli kymmenen vuoden ajan, mutta se tuli valtavirran markkinoille vasta vuoden 2008 jälkeen, jolloin alustat, kutenParannusjaVarallisuusrintamaastui areenalle. Nämä robo-neuvojat antavat jopa aloitteleville sijoittajille mahdollisuuden luoda salkun heidän perusteellaanriskitoleranssi,aikahorisontti, jainvestointitavoitteet. Sinun tarvitsee vain vastata muutamaan ohjelman esittämään kysymykseen, joka kertoo sille, mitä haluat sen tekevän rahoillesi.

Salkun tasapainottaminen voi laukaistapääomatuloverotja aiheutuutransaktiomaksut. Muista kysyä maksuista ja verohäviöistä, kun etsit robo-neuvojaa.

Pidä sinut ajan tasalla sijoitustoiminnastasi

Kun olet vastannut ohjelman kysymyksiin, robo-neuvoja valitsee näitä tietoja vastaavan sijoitusryhmän. Voit seurata portfoliota milloin tahansa kirjautumalla tilillesi.

Tax-tappion korjuu

Robo-advisor voidaan ohjelmoida soveltamaan automatisoituaverohäviön korjuustrategioita portfolioosi. Tax-tappion korjuu on prosessi, jossa myydään tappioita aiheuttaneet sijoitukset voittoa tuottaneiden sijoitusten pääomavoittojen kompensoimiseksi. Tämä voi olla kustannustehokas verosuunnittelustrategia joillekin sijoittajille.

Mitä Robo-neuvojat eivät voi tehdä

Robo-neuvojat esittävät joitain rajoituksia teknologisesta kehittyneisyydestään huolimatta. Tietenkin kriittisin elementti, joka heiltä puuttuu, on ihmisten välinen vuorovaikutus, eikä tätä voi joissain tapauksissa korvata.

Ymmärrä huolesi

Robo-neuvoja voi luoda portfolion ohjelmaan antamasi panoksen perusteella. Mutta entä jos kärsit tappion ja päätät muuttaa koko salkun tuon yksittäisen tapahtuman perusteella? Tässä inhimillinen neuvonantaja voi työskennellä kanssasi voittaakseen menetyksen pelkosi, pysyäkseen kurssissa nykyisen salkkusi kanssa ja ollakseen poissa raiteelta pitkän aikavälin sijoitussuunnitelmassasi.

Tarjoa neuvoja

Vaikka he voivat luoda henkilökohtaisia ​​portfolioita, eivät edes parhaat robo-neuvojat välttämättä pysty antamaan räätälöityjä neuvoja sinun mieltymyksiisi tai elämäntilanteeseesi, jos et pysty syöttämään näitä tekijöitä palveluun. Monet näistä ohjelmista eivät ehkä pysty poistamaan tietyntyyppisiä sijoituksia, jotka ovat vastoin asiakkaan uskomuksia, kuten esim.alkoholi, tupakkatai fossiilisten polttoaineiden varastot. Monet välittäjät vaihtavat kuitenkin robo-neuvojansa mukaansosiaalisesti vastuullista sijoittamistavaihtoehtoja.

Välittäjät pyrkivät löytämään lisää tapoja, joilla käyttäjät voivat mukauttaa robo-neuvojan kokemusta lisäämällä palveluita. Esimerkiksi Betterment, yksi ensimmäisistä robo-neuvoja-alustoista, tarjoaa salkkuja sijoittajille, jotka ovat kiinnostuneitakryptovaluutta.

Robo-neuvojat eivät voi kertoa, oletko epävarma siitä, mitä haluat, tai et pysty vastaamaan sen esittämiin kysymyksiin, koska tilanteesi voi olla ainutlaatuinen. Heillä ei ole taitoja puhua sinulle tuotteen tai palvelun ominaisuuksista tai eduista tai huonosta päätöksestä, jonka saatat tehdä.

Robo-neuvojat voivat tehdä vain yleisiä päätöksiä salkun allokoinnista. He eivät voi antaa vero- tai oikeudellisia neuvoja eivätkä pidä asiakkaitaan ajan tasalla uusimmista verotiedoista taikiinteistöjen suunnittelustrategioita.

Luo monimutkaisia ​​rahoitussuunnitelmia

Robo-neuvojilla ei ole kykyä tehdämonimutkainen taloussuunnittelujoka kokoaa yhteen omaisuutesi, verosi jaeläketavoitteet. He eivät myöskään voi ottaa huomioon vakuutus-, yleisbudjetointi- ja säästötarpeitasi.

Vaikka on olemassa tietokoneohjelmia, jotka voivat tarjota taloudellista suunnittelua, ne vaativat silti tietojen syöttämisen ammattilaiselta, joka ymmärtää kuinka numerot syötetään, jotta ohjelma voi tehdä tarvittavat laskelmat tarkan suunnitelman laatimiseksi.

Mitä se tarkoittaa sijoittajille

Robo-neuvojat kehittyvät edelleen kehittyneemmiksi ajan myötä, mutta taloussuunnittelussa on joitakin näkökohtia, jotka vain ihmiset voivat tehdä. Jos oletuutta sijoittamisessaja joilla on vaatimattomampi valikoima, nämä automatisoidut palvelut voivat olla edullinen vaihtoehto kalliimmalle vaihtoehdolle.

Mutta jos sinulla on suurempi salkku ja monimutkaisempia vaatimuksia, saattaa olla parasta käyttää inhimillistä talousneuvojaa tai hybridi-robo-neuvojaa ja ihmisen rahoitusneuvojaa.

Voitko menettää rahaa Robo-Advisorin avulla?

Robo-neuvojat reagoivat paljon nopeammin omaisuutesi muutoksiin, mutta he eivät pysty ennustamaan markkinoiden tuloksia. On aivan yhtä mahdollista menettää rahaa käyttämällä robo-neuvojaa kuin käyttämällä ihmisneuvojaa.

Kuinka paljon Robo-Advisor maksaa?

Yleensä sinulta veloitetaan pieni prosenttiosuus robo-neuvojan hallinnoimista varoista, mutta se vaihtelee välityksen mukaan. Sinulta voidaan esimerkiksi veloittaa 0,25–0,50 % jokaisesta hallinnoidusta 1 000 dollarista. Pienemmillä tileillä jotkut robo-neuvojat veloittavat kuukausimaksun, joka on noin 3 tai 4 dollaria kuukaudessa.

Millaisiin sijoituksiin Robo-Advisors sijoittaa?

Useimmat robo-neuvojat rakentavat portfolioita käyttämälläpörssilistatut rahastot (ETF). Ne on ohjelmoitu valitsemaan ETF:itä, jotka tarjoavat altistumista erilaisille arvopapereille, mikä tekee robo-neuvojan helpoksi rakentaahajautettu portfolioja osua tiettyynomaisuuden allokointi.

Miten Robo-Advisors valitsee portfoliosi?

Robo-neuvojat valitsevat sinulle rakennettavan portfoliotyypin useiden tekijöiden perusteella. Kun luot tilin, vastaat tavallisesti useisiin kysymyksiin iästäsi, taloudellisesta tilanteestasi, aikahorisontistasi, riskinsietokyvystäsi ja tavoitteistasi. Robo-neuvoja käyttää sitten näitä tietoja löytääkseen portfolion, jonka algoritmi on määrittänyt parhaiten tarpeisiisi.

Bottom Line

Robo-neuvojat voivat auttaa automatisoimaan sijoittamista ja poistamaan tunteita prosessista. Ne voivat auttaa suunnittelemaan salkun, ylläpitämään oikeaa omaisuusallokaatiota ja mahdollistamaan sen ja unohtamisen. He voivat myös auttaa monimutkaisemmissa strategioissa, kuten verohäviön korjuussa.

Robo-neuvojat eivät kuitenkaan ole ihmisiä, eivätkä he voi tarjota apua ja joustavuutta, jota ihmisneuvoja voi tarjota kokonaisvaltaisen rahoitussuunnitelman suunnittelussa. Harkitse, onko tilanteesi tarpeeksi monimutkainen vaatimaan inhimillistä kosketusta vai tarvitsetko enemmän käytännön apua ennen kuin päätät, haluatko työskennellä robo-neuvojan kanssa.

Robo-advisors are automated investment platforms that can perform basic money management functions at a lower cost compared to human advisors. While they have their limitations, robo-advisors offer several benefits for investors. Let's break down what robo-advisors can and can't do based on the information provided in the article.

What Robo-Advisors Can Do

Reduce the Costs of Frequent Transactions: Robo-advisors can help reduce the costs associated with frequent transactions. They follow Modern Portfolio Theory and balance risk with reward. These platforms typically charge a fraction of a percent for their services, making them a cost-effective option for investors [[1]].

Automatically Rebalance Your Portfolio: Robo-advisors can perform dollar-cost averaging and portfolio rebalancing. They use algorithms to ensure that your portfolio maintains the desired asset allocation over time. This feature helps investors stay on track with their investment goals [[1]].

Keep You Updated on Your Investing Activity: Once you have answered the program's questions, the robo-advisor will select a group of investments based on your preferences. You can monitor your portfolio anytime by logging into your account [[1]].

Frequently Apply Tax-Loss Harvesting: Robo-advisors can be programmed to apply automated tax-loss harvesting strategies to your portfolio. Tax-loss harvesting involves selling investments that have incurred a loss to offset capital gains on other investments. This can be a cost-effective tax-planning strategy for some investors [[1]].

What Robo-Advisors Can't Do

Understand Your Individual Concerns: While robo-advisors can create a portfolio based on your input, they lack the ability to understand your individual concerns. For example, if you sustain a loss and want to change your entire portfolio based on that event, a human advisor can work with you to overcome your fear of loss and help you stay on track with your long-term investment plan [[1]].

Provide Personalized Advice: Robo-advisors can create personalized portfolios based on your risk tolerance, time horizon, and investment objectives. However, they can't provide customized advice based on your preferences or life situation if you can't input those factors into the service. They also may not be able to screen out certain types of investments that go against your beliefs [[1]].

Create Complex Financial Plans: Robo-advisors lack the ability to create complex financial plans that consider your estate, tax, and retirement goals. They also can't take into account your insurance, general budgeting, and savings needs. While there are computer programs that can provide financial planning, they generally require data entry from a professional who understands how to enter the numbers accurately [[1]].

In summary, robo-advisors are excellent tools for making logical financial decisions and performing routine money management tasks. They can reduce the costs of frequent transactions, automatically rebalance your portfolio, keep you updated on your investing activity, and apply tax-loss harvesting strategies. However, they have limitations when it comes to understanding individual concerns, providing personalized advice, and creating complex financial plans. The decision to use a robo-advisor or a human advisor depends on factors such as the complexity of your financial situation and your need for personalized guidance [[1]].

Mitä Robo-Advisors voi tehdä ja mitä ei voi tehdä sijoittajien hyväksi (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 5953

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.