Mitä ääni kertoo lennon viimeisistä hetkistä, jossa Kobe Bryant kuoli - BBC News Mundo (2024)

  • Lioman Lima - @liomanlima
  • BBC News World

Mitä ääni kertoo lennon viimeisistä hetkistä, jossa Kobe Bryant kuoli - BBC News Mundo (1)

Kuvan lähde,AFP

Viimeinen minuutti toi epätavallisen hiljaisuuden toiselta puolelta.

Lennonjohtotorni yrittää kommunikoida N72EX-helikopterin kanssa, jossa Kobe Bryant ja kahdeksan muuta henkilöä matkustivat sunnuntaina Los Angelesissa, epäonnistuneesti.

Heillä ei ole vastausta.

  • Mitä tiedetään helikopterionnettomuudesta, jossa NBA-legenda Kobe Bryant kuoli yhdessä 13-vuotiaan tyttärensä ja 7 muun ihmisen kanssa
  • "Hän oli ikoni latinojen keskuudessa": tunnereaktiot Los Angelesissa ja ympäri maailmaa Kobe Bryantin kuoleman jälkeen

Erikoissivustolta LiveATC.net saadun tallenteen avulla voit kuulla, kuinka lennonjohtajat yrittävät kommunikoida lentokoneen kanssa.

"N72EX mitkä ovat aikomuksesi", lennonjohtaja kysyy. Vastauksena on vain hiljaisuus. "N72EX, he jatkavat erittäin alhaisella korkeudella voidakseen jatkaa lennon seuraamista..." hän jatkaa.

Muutama sekunti myöhemmin Sikorsky S-76B kaatuu vaikeapääsyiselle alueelle lähellä Calabasasin kaupunkia.

Eloonjääneitä ei ollut.

Mitä ääni kertoo lennon viimeisistä hetkistä, jossa Kobe Bryant kuoli - BBC News Mundo (2)

Kuvan lähde,Reuters

Siitä lähtien, kun tuli tiedoksi, että NBA-tähti oli lennossa, uutisten shokki levisi ympäri maailmaa.

Viranomaiset aloittivat välittömästi tutkinnan selvittääkseen onnettomuuden syitä, mutta paikalliset tiedotusvälineet ovat raportoineet, että Kalifornian sääolosuhteet olivat huonontuneet eivätkä olleet optimaaliset lentämiseen.

Sunnuntain varhaisista tunteista lähtien tiheä sumu peitti useita alueita ja itse kaupunkia.Los Angelesin poliisi päätti jättää helikopterinsa maahan huonon näkyvyyden vuoksi.

Kobe Bryantia kuljettanut helikopteri lähti kuitenkin lentoon kello 9.06 paikallista aikaa (17.06 GMT) John Waynen lentokentältä Santa Anassa Los Angelesin eteläpuolella.

Loppu tulee alle 40 minuuttia myöhemmin.

Yhteydenpito maan kanssa

Lennonjohtotornin kanssa vuotaneen keskustelun mukaan lentäjä sai "erityiset visuaaliset lentosäännöt" (SVFR) kutsutun lentoluvan, jonka avulla hän voi ohjata helikopteria olosuhteissa, joissa näkyvyys ei ole optimaalinen.

"Säilytä SVFR korkeudessa 2500 (jalkaa) tai vähemmän", ohjaajan kuullaan vahvistavan käskyä tornille.

Kuten lennonjohtaja Kevin Karpé selittää BBC Mundolle, lentäjä on se, joka pyytää tornia lentämään näissä olosuhteissa, koska ne riippuvat sen näkyvyydestä, jota lennonjohtajat eivät voi määrittää.

"Näissä tapauksissa lentäjä on se, joka pyytää lentää näiden sääntöjen mukaan, mikä tarkoittaa, että hänen näkyvyydeltään on vähintään yksi mailia tai vähemmän, jos kyseessä on helikopteri", lisää asiantuntija.Asiantuntijainstituuttie, järjestelmä, joka kokoaa yhteen ilmailuasiantuntijat Yhdysvalloissa.

Mitä ääni kertoo lennon viimeisistä hetkistä, jossa Kobe Bryant kuoli - BBC News Mundo (3)

Kuvan lähde,Getty Images

Kohteen lentojen seurantaLentotutka24osoittaa, että helikopteri suuntaa sitten luoteeseen etsimään määränpäätä, johon se ei koskaan pääse.

Kuten tutkatiedot osoittavat, se saapuu Burbankin lennonjohtotornin alueelle Los Angelesin pohjoispuolella.

Lennonjohtaja kertoo sitten lentäjälle, että kyseinen alue on IFR:n ("mittarilentosäännöt") mukainen, ja pyytää häntä selittämään aikomuksensa.

BBC Mundon konsultoimien asiantuntijoiden mukaan tämä tarkoittaa, että näkyvyys on hyvin rajallinen.

"Kun on olosuhteet IFR:lle, näkyvyyttä ei ole, ja sitten ohjaajan täytyy lentää ja ohjata mittarit", Karpé sanoo.

Lennonjohtaja selittää lisäksi, että IFR:n mukaan lentääkseen sekä ohjaajan että ilma-aluksen tulee olla erityinen kelpuutus.

Mitä ääni kertoo lennon viimeisistä hetkistä, jossa Kobe Bryant kuoli - BBC News Mundo (4)

Kuultuaan viestin ohjaaja vastaa, että hän ylläpitää SVFR:ää.

Sitten Burbankin lennonjohtaja kertoo hänelle, että hänen on odotettava, koska hänellä on toinen lentokone alueella.

"N72EX, odotan", pilotin kuullaan vahvistavan.

FAA:n lentäjän sertifiointitietokannan mukaanAra Zobayan, lentäjä, joka lensi helikopteria,Hän sai soittimien sertifioinnin ja kaupallisen lisenssin vuonna 2007.

Tietojen mukaan hän oli myös helikopterin lentäjien mittarilento-ohjaaja.

Mitä ääni kertoo lennon viimeisistä hetkistä, jossa Kobe Bryant kuoli - BBC News Mundo (5)

Kuvan lähde,Getty Images

Miamilainen lentäjä, johon BBC Mundo on ottanut yhteyttä, pitää yhtenä onnettomuuden suurista kysymyksistä, miksi päätettiin lentää SVFR:llä eikä instrumenteilla (IFR), jotka olisivat olleet turvallisimpia huonon näkyvyyden olosuhteissa.

"Olosuhteet olivat heikko näkyvyys ja tiedetään, että poliisihelikopterit olivat maassa. Näissä olosuhteissa IFR-lento oli turvallisin vaihtoehto", hän sanoo.

Konsultoidun lentäjän mukaan vaikka SVFR-lupa on "melko yleistä" ja sitä voidaan pyytää ennen lentoonlähtöä tai keskellä lentoa, "se ei ole aina suositeltavaa turvallisuusnäkökulmasta".

Siirry loppua kohti

Hetken kuluttua äänitys antaa kuulla lennonjohtajan, joka kertoo jättäneensä helikopterin odotustilaan 15 minuutiksi.

Olin aiemmin maininnut, että muut lennot ylittivät alueen IFR-olosuhteissa.

Lopulta hän antaa hänelle luvan jatkaa matkaa luoteeseen ja kertoo, että silloin Van Nuysin torni jatkaa hallintaa.

Tutkapalvelu Burbankin kanssa päättyy.

Lentäjän kuullaan sitten kommunikoivan Van Nuysin lennonjohtajien kanssa ja kertoo heille, että hän lentää SVFR:n kanssa.

Lennonjohtaja vastaanottaa hänet kyseisessä ilmatilassa, antaa hänelle näkyvyys- ja korkeusolosuhteet ja kysyy sitten häneltä, tuleeko hän kommunikoimaan toisen lennonjohtotornin kanssa, jonka nimi on Socal.

Viimeiset minuutit

Tutkatiedot osoittavat, että kone saapuu sitten Socal-avaruuteen ja pian sen jälkeen lennonjohtaja yrittää muodostaa yhteyden helikopteriin.

"N72EX-helikopteri, tunniste", hän kertoo.

Pilottiviestintää ei vastaanoteta.

"Tämä voi tapahtua, koska alueella on hyvin vähän vastaanottoa tai koska lentokone lentää erittäin matalalla", Karpé selittää.

"Olen työskennellyt palvelemassa kyseisellä alueella lentäviä lentokoneita, eikä ole epätavallista, että signaali katoaa, koska kyseessä on erittäin vuoristoinen alue", asiantuntija lisää.

Mitä ääni kertoo lennon viimeisistä hetkistä, jossa Kobe Bryant kuoli - BBC News Mundo (6)

Kuvan lähde,AFP

Lennonjohto yrittää ottaa häneen yhteyttä uudelleen ja kysyy, kysyykö hän "lennon seuranta"(lento perässä, englanniksi).

Miami-lentäjä, johon BBC Mundo on ottanut yhteyttä, selittää, että "lennonseurannan" alla lentokone ei ole lennonjohtotornin prioriteetti.

"Tämä on työjärjestelmä, jossa lennonjohtajat tarjoavat lentäjälle palvelun auttamaan häntä lennossa: he antavat hänelle yleisiä neuvoja, muiden lentokoneiden sijaintia... annat mitä tahansa tietoa, mutta se on lisäpalvelu, jota tarjotaan.kun saatavilla", Selitä.

"Näissä tapauksissa lennonjohtajat keskittyvät enemmän lentokoneisiin, jotka lentävät ilman näkyvyyttä, mittarien kanssa, mikä on heidän prioriteettinsa, jos matkustat erityisellä VFR:llä ja lennonjohtajat ovat kiireisiä, he eivät välttämättä ole tietoisia lentokoneestasi."

Mitä ääni kertoo lennon viimeisistä hetkistä, jossa Kobe Bryant kuoli - BBC News Mundo (7)

Kuvan lähde,Reuters

Mutta SoCal-torni ei saanut vastausta siitä, tarviiko helikopteri "lennon seuraamista".

"N72EX-helikopteri, missä, aikeet", lennonjohtaja kysyy.

"Lennonjohtajalle on ennakoitavissa, että yhteys katkeaa kyseisellä alueella, joten se ei aina tarkoita, että jokin turvallisuusongelma on olemassa, vaan pikemminkin lentokone lentää niin matalalla, että tutka ei pysty havaitsemaan sitä." sanoo Karpe.

Kello 9.44 paikallista aikaa (17.44 GMT) on silloin, kun lennonjohtaja kertoo hänelle, että ne lentävät liian matalalla seurantaa varten.

"N72EX, (tässä) SoCal", ohjain kuuluu sanovan.

Vähän aikaisemmin hän oli kadottanut helikopterin signaalin tutkilta.

Alle kolme minuuttia myöhemmin ensimmäinen soitto 911-hätänumeroon koski helikopteria Calabasasin vuoristossa.

Mitä ääni kertoo lennon viimeisistä hetkistä, jossa Kobe Bryant kuoli - BBC News Mundo (8)

Etsintä

Ensimmäisten ilmoitusten saapumisesta lähtien Los Angelesin poliisi meni paikalle, mutta maaolosuhteet vaikeuttivat etsintöjä.

"Tietyllä tavalla se on logistinen painajainen, koskaitse onnettomuuspaikka ei ole helposti saavutettavissa" selitti Los Angelesin piirikunnan sheriffi Alex Villanueva.

Jonathan Lucas, läänin pääkoroneri, ilmoitti maanantaina, että ruumiiden talteenotto on ollut käynnissä edellisestä päivästä lähtien, mutta se voi kestää päiviä.

Poliisi ilmoitti myöhään sunnuntaina lopettaneensa työn "turvallisuusongelmien vuoksi", kun taas kansallisen liikenneturvallisuusviraston tutkijaryhmä saapui onnettomuuspaikalle maanantaina aloittamaan tapahtumapaikan dokumentoinnin.

Poliisin mukaan tutkijat tarkastelevat säätietoja, tutkatietoja, lennonjohdon viestintää sekä koneen huoltokirjanpitoa ja lentäjän tiedostoa.

Paikalliset tiedotusvälineet arvioivat, että onnettomuuden loppuraportointi voi kestää jopa vuoden.

Mitä ääni kertoo lennon viimeisistä hetkistä, jossa Kobe Bryant kuoli - BBC News Mundo (9)

Nyt voit vastaanottaa ilmoituksia BBC News Mundolta. Lataa sovelluksemme uusi versio ja aktivoi ne, jotta et menetä parasta sisältöämme.

Ohita YouTube-sisältö, 1

Sallitaanko Google YouTube -sisältö?

Tämä artikkeli sisältää Google YouTuben tarjoamaa sisältöä. Pyydämme lupaasi ennen kuin jotain ladataan, koska kyseinen sivusto saattaa käyttää evästeitä ja muita tekniikoita. Haluat ehkä lukeaEvästepolitiikkayTietosuojakäytäntöGoogle YouTubesta ennen hyväksymistä. Jos haluat tarkastella tätä sisältöä, valitse "hyväksy ja jatka".

Varoitus: Ulkopuolisten sivustojen ja kolmansien osapuolien sisältö saattaa sisältää mainoksia

YouTube-sisällön loppu, 1

Ohita YouTube-sisältö, 2

Sallitaanko Google YouTube -sisältö?

Tämä artikkeli sisältää Google YouTuben tarjoamaa sisältöä. Pyydämme lupaasi ennen kuin jotain ladataan, koska kyseinen sivusto saattaa käyttää evästeitä ja muita tekniikoita. Haluat ehkä lukeaEvästepolitiikkayTietosuojakäytäntöGoogle YouTubesta ennen hyväksymistä. Jos haluat tarkastella tätä sisältöä, valitse "hyväksy ja jatka".

Varoitus: Ulkopuolisten sivustojen ja kolmansien osapuolien sisältö saattaa sisältää mainoksia

YouTube-sisällön loppu, 2

Ohita YouTube-sisältö, 3

Sallitaanko Google YouTube -sisältö?

Tämä artikkeli sisältää Google YouTuben tarjoamaa sisältöä. Pyydämme lupaasi ennen kuin jotain ladataan, koska kyseinen sivusto saattaa käyttää evästeitä ja muita tekniikoita. Haluat ehkä lukeaEvästepolitiikkayTietosuojakäytäntöGoogle YouTubesta ennen hyväksymistä. Jos haluat tarkastella tätä sisältöä, valitse "hyväksy ja jatka".

Varoitus: Ulkopuolisten sivustojen ja kolmansien osapuolien sisältö saattaa sisältää mainoksia

YouTube-sisällön loppu, 3

Mitä ääni kertoo lennon viimeisistä hetkistä, jossa Kobe Bryant kuoli - BBC News Mundo (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 6508

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.