Mikä Robo-Advisor sopii sinulle? - NerdWallet (2024)

LISÄÄ TÄTÄSijoittaminenTaloussuunnittelu

Aikoinaan uusi, nyt vakio: Robo-neuvojat ovat vahvistaneet paikkansa sijoitusten hallintaympäristössä.

Monilla vanhan hatun välittäjillä on nyt online-neuvontaosasto, mukaan lukien Vanguard, Charles Schwab, Fidelity ja E-Trade. Riippumattomat tarjoukset, kuten Betterment ja Wealthfront, ovat lisänneet omaisuutta.

Nämä yritykset tuovat taloudellista neuvontaa massoille veloittamalla pohjan hallinnointipalkkioita palveluista, jotka kerran olivat vain varakkaiden saatavilla: esimerkiksi räätälöity varojen allokointi, automaattinen tasapainottaminen ja verotappioiden kerääminen.

ILMOITUS

Omaisuuden hallinta on vaikeaa. Zoe Financial tekee siitä helppoa.

Etsi ja palkkaa luottamushenkilöitä, taloudellisia neuvonantajia ja rahoitussuunnittelijoita, jotka työskentelevät kanssasi varallisuustavoitteidesi saavuttamiseksi.

Etsi talousneuvoja

Zoe Financialin kautta

Maksullinen ei-asiakaskampanja

Jos aiot liittyä tähän vauhtiin, ensimmäinen askel on päättää, mikä verkkoneuvoja sopii sinulle parhaiten. Se on yhä ruuhkaisempi ala, jonka vaihtoehdot vaihtelevat täydellisestä automaatiosta – robo-neuvojat sanan varsinaisessa merkityksessä – hybrideihin, jotka yhdistävät tietokonealgoritmit talousneuvojien kanssa. Rajataksesi sitä harkitse seuraavia kriteerejä.

(Edelleenkään epäselvä näiden palvelujen toiminnasta? Katso artikkelimme aiheestamikä on robo-neuvoja.)

Hallinnointikulut

Robo-neuvojat veloittavat tyypillisesti vuosittaisen hallinnointipalkkion, joka määräytyy prosentteina sijoitetuista varoistasi. Jos maksu on 0,25 % vuodessa, maksat 25 dollaria 10 000 dollarin saldosta. Jokainen dollari, jonka maksat palkkioihin, on dollari, jota et saa sijoitustuottoja.

Online-neuvojan hallinnointipalkkiot vaihtelevat nollasta – hatun nosto sinulle,SoFi automaattinen sijoittaminenjaSchwab älykkäät portfoliot— 1 %:iin, vaikka tyypillisempi ikkuna on 0,25 % - 0,50 %.

Jotkut neuvojat, kuten Wealthfront ja SigFig, hallitsevat osaa varoistasi ilmaiseksi. Jos sinulla on vain pieni sijoitettava summa, sinun kannattaa harkita aloittamista siellä.

Palvelutarjonta

Joten miksi kaikki eivät valitsisi SoFia tai Schwab Intelligent Portfoliota, jos heidän palvelunsa ovat ilmaisia? Vastaus on, että maksut ovat vain yksi osa online-neuvojan palapeliä. Haluat myös harkita neuvonantajan tarjoamia palveluita, joista osa voi parantaa tuottoasi, mikä voisi kompensoida mahdolliset maksuerot.

Automaattinen tasapainotus, verotappioiden kerääminen ja salkun allokointi tavoitteidesi ja riskinsietokykysi mukaan ovat yleensä vakiona. Muut palvelut voivat olla neuvonantajakohtaisia. Esimerkiksi Wealthfront tarjoaa suoraa indeksointia vähintään 100 000 dollarin tileille, mikä mahdollistaa vielä suuremman veroedun sijoittamalla yksittäisiin arvopapereihin. Acorns yhdistää luotto- ja maksukorttisi pyöristääksesi ostoksesi ja sijoittaa muutoksen robo-neuvojan hallinnoimaan salkkuun. Ja Betterment keskittyy käyttäytymiseen liittyvään rahoitukseen, ja siinä on paljon tavoitepohjaisia ​​työkaluja, jotka on suunniteltu motivoimaan sinua säästämään enemmän. Jotkut robot tarjoavatsosiaalisesti vastuullista sijoittamistavaihtoehtoja, joilla voi olla myönteinen vaikutus maailmaan sijoittaessasi.

» Haluatko vertailla neuvonantajia?Katso analyysimme aiheestaparhaat robo-neuvojat.

Robotti vs. ihminen neuvoja

Sitten on neuvojia, jotka täydentävät tietokonemallintamistaan ​​todellisilla ihmisillä, joko pyörivänä talousneuvojana, joka vaihtuu aina kun soitat, tai tarjoamalla asiakkaille omistautuneita neuvonantajia. Jälkimmäinen, kuten saatat kuvitella, on tyypillisesti kalliimpaa.

Usein maksat hieman enemmän hybridipalvelusta tai sinuun sovelletaan korotettua minimiä.Valtuutaesimerkiksi veloittaa 0,89 % ja tarjoaa asiakkaille, joilla on 200 000 dollaria tai enemmän, kaksi omistettua talousneuvojaa. Muut asiakkaat pääsevät tiimiin.

Näillä neuvonantajilla on erilaisia ​​pätevyystietoja – jotkut ovat rekisteröityjä sijoitusneuvojia, jotkut täysivaltaisia ​​sertifioituja rahoitussuunnittelijoita - joten muista vertailla ja verrata myös tältä osin. Huomaa myös, että saamiesi käyttöoikeuksien määrä ja tyyppi voivat olla rajoitettuja.

» Etsitkö neuvonantajaa?Katso valikoimamme parhaatparhaat talousneuvojat

Sijoitusvaihtoehdot

Nämä yritykset ovat vielä liian nuoria tehdäkseen tarkkoja arvioita suorituskyvystä. Ne ovat olleet lähes kokonaan härkämarkkinoilla, ja mikä tahansa neuvonantajan ylittäminen toiseen verrattuna voidaan helposti johtua omaisuusluokista, joihin neuvonantaja on painottanut enemmän, pikemminkin kuin pitkäaikaiseen menestykseen. (Ja siihen on monia syitärobo-esitys on vain yksi palapeli.)

Mutta voit arvioida neuvonantajan tarjoamia sijoitusvaihtoehtoja. Yksi tapa on tarkastella näiden investointien kulusuhteita. Nämä palkkiot menevät sijoitusrahastoyhtiöille – salkussasi käytetyille indeksirahastoille ja pörssinoteeratuille rahastoille – ei robo-neuvojalle, vaikka joissakin tapauksissa ne ovat yksi ja sama. Esimerkiksi yritys, jolla on omia rahastoja, kuten Vanguard, Schwab tai Fidelity, käyttää todennäköisesti monia näistä varoista robo-neuvojan salkuissaan. Tavoitteesi on pitää nämä kulusuhteet mahdollisimman alhaisina.

Useimmat robo-neuvojat sijoittavat yksinomaanpörssilistatut rahastot, ja kulusuhteet ovat yleensä keskimäärin alle 0,20 %. Kun arvioit online-neuvojia, katso kokonaiskustannuksia – hallinnointipalkkiot plus keskimääräiset kulusuhteet – saadaksesi täydellisen kuvan siitä, mitä lompakostasi tulee. Sinun tulee myös tarkastella käytettyihin salkkuihin sisältyvien omaisuusluokkien määrää ja sijoituksesi prosenttiosuutta käteiseen. Löydät nämä tiedot robo-neuvojan verkkosivuilta, rekisteröitymisen aikana tai soittamalla suoraan neuvonantajalle.

Tilin minimit

Online-neuvojien tilien vähimmäismäärät vaihtelevat 0 dollarista jopa 100 000 dollariin, joten tämä on keskeinen osa päätöksentekoprosessia. Jos aloitat tuoreelta, sinun kannattaa etsiä neuvonantaja ilman vähimmäismäärää. Yleisesti ottaen mitä korkeampi taso henkilökohtaista palvelua, kuten omistautunut talousneuvoja, sitä korkeampi alkuinvestointi on.

Mikä Robo-Advisor sopii sinulle? - NerdWallet (2)

Nörtti sijoitusuutisista

Tilaa kuukausittainen sijoitusuutiskirjeemme saadaksesi nörttinäkemyksemme osakemarkkinoista.

KIRJAUDU

Hallittujen tilien tyypit

Useimmat online-neuvojat palvelevat IRA:ita ja verollisia tilejä. Jos sinulla on 401(k), joka tarjoaa vastaavia dollareita, priorisoi tili ensin, koska se on taattu tuotto sijoituksellesi.

Kun olet tallentanut ottelun, harkitseIRA:n avaaminenonline-neuvojan kanssa. Robo-advisorsin veronalaisia ​​tilejä tulee käyttää, jos olet maksimoinut 401(k)- ja IRA-maksusi tai jos sinulla on pidemmän aikavälin säästötavoitteita, kuten käsiraha kotiin.

As an expert and enthusiast, I have access to a wide range of information on various topics. While I don't have direct personal experience or opinions, I can provide you with factual information based on the search results provided. Let's dive into the concepts mentioned in the article you shared.

Robo-advisors

Robo-advisors are online platforms that provide automated investment advice and portfolio management services. They use computer algorithms to create and manage investment portfolios based on an individual's financial goals, risk tolerance, and time horizon. Robo-advisors have gained popularity for their low-cost services and accessibility to the masses. Some well-known robo-advisor platforms include Vanguard, Charles Schwab, Fidelity, Betterment, and Wealthfront.

Management Fees

Robo-advisors typically charge an annual management fee based on a percentage of the invested assets. The fee can range from zero to 1%, with a typical range of 0.25% to 0.50%. Some robo-advisors, like SoFi Automated Investing and Schwab Intelligent Portfolios, offer zero management fees. It's important to consider the management fee when choosing an online advisor, as it directly affects your investment returns.

Service Offerings

In addition to management fees, it's essential to consider the services provided by robo-advisors. Most robo-advisors offer services such as automatic rebalancing, tax-loss harvesting, and portfolio allocation based on an individual's goals and risk tolerance. However, some robo-advisors may offer additional services specific to their platform. For example, Wealthfront offers direct indexing for accounts with $100,000 or more, which provides tax advantages by investing in individual securities. Acorns rounds up your purchases and invests the change into a robo-advisor-managed portfolio. Betterment focuses on behavioral finance and offers goal-based tools to motivate saving. Some robo-advisors also provide socially responsible investing options.

Robot vs. Human Advice

Robo-advisors can be fully automated or offer a hybrid approach that combines computer algorithms with human advisors. Fully automated robo-advisors rely solely on computer modeling, while hybrid services provide access to real-life financial advisors. Hybrid services are typically more expensive and may have higher minimum investment requirements. The credentials of the advisors can vary, so it's important to compare and contrast the qualifications and level of access provided by different robo-advisors.

Investment Options

Robo-advisors primarily invest in exchange-traded funds (ETFs) with low expense ratios. The expense ratios of the investments used in a robo-advisor's portfolio can impact the overall cost to the investor. It's recommended to choose robo-advisors that offer investment options with low expense ratios to minimize costs. Additionally, it's important to consider the number of asset classes included in the portfolios and the percentage of investment allocated to cash. This information can usually be found on the robo-advisor's website or obtained by contacting the advisor directly.

Account Minimums

Robo-advisors have varying minimum investment requirements, ranging from $0 to as high as $100,000. The account minimum is an important factor to consider when choosing an online advisor. If you're starting with a small amount to invest, look for robo-advisors with no minimum requirement. However, higher levels of personalized service, such as access to a dedicated financial advisor, often come with higher minimum initial investments.

Types of Accounts Managed

Most robo-advisors cater to Individual Retirement Accounts (IRAs) and taxable accounts. If you have a 401(k) with matching contributions from your employer, it's generally recommended to prioritize that account first. Once you've taken advantage of the employer match, you can consider opening an IRA with an online advisor. Taxable accounts at robo-advisors can be used if you've maxed out your 401(k) and IRA contributions or for longer-term savings goals.

I hope this information helps you understand the concepts mentioned in the article. If you have any further questions, feel free to ask!

Mikä Robo-Advisor sopii sinulle? - NerdWallet (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 5957

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.