Mikä on 2d Payment Gateway? [+ Kenian paras vaihtoehto] (2024)

2D-maksuyhdyskäytävät ovat vähemmän turvallisia verkkomaksuissa. Opi mikä 2D-maksuyhdyskäytävä on, miten se eroaa 3D-maksuyhdyskäytävästä ja kumpi on turvallisempi.

Digitaalisten maksujen markkinoiden tapahtuman kokonaisarvosaavuttaa 9,46 biljoonaa dollariavuoden 2023 loppuun mennessä. Tämä kasvu ei olisi mahdollista ilman maksuportteja.

Maksuyhdyskäytävän avulla verkkokaupat ja verkkokauppasivustot voivat hyväksyä kortti- ja digitaali- ja mobiililompakkomaksuja verkossa. Se yhdistää kauppiaat asiakkaiden pankkiin maksujen todentamisen nopeuttamiseksi.

Koska ne välittävät asiakkaiden maksutietoja, maksuyhdyskäytävien on oltava turvallisia. Ennen maksun hyväksymistä ohjelmiston tulee käyttää idioottivarmoja järjestelmiä asiakkaiden korttitietojen todentamiseen.

On olemassa kaksi pääprotokollaa, joilla varmistetaan, onko verkkomaksun suorittava henkilö sen pankki- tai luottokortin omistaja, jolla hän maksaa. Nämä luokittelevat maksuyhdyskäytävät 2D- tai 3D-turvallisiksi, eli 2D-maksuyhdyskäytäväksi.

Tämän artikkelin loppuun mennessä tiedät, mikä 2D-maksuyhdyskäytävä on, miten se eroaa 3D-maksuyhdyskäytävästä ja mikä on oikea valinta verkkoliiketoiminnallesi.

Kuinka maksuyhdyskäytävä toimii

Maksuyhdyskäytävä on ohjelmisto, joka yhdistää verkkokaupan ja asiakkaan pankin (acquirer) selvittääkseen, onko pankkitilillä, johon kortti on liitetty, riittävästi varoja ostoksen maksamiseen.

Maksuyhdyskäytävä on integroitu verkkokauppaan ja upotettu kassasivulle. Asiakas pyytää maksuyhdyskäytävää ottamaan kassan haltuunsa napsauttamallaMaksaa-painiketta kassalla.

Kun asiakas napsauttaaMaksaa, maksuyhdyskäytävän käyttöliittymä avautuu ponnahdusikkunana ja monissa tapauksissa erillisenä välilehtenä, joka sulkeutuu automaattisesti maksun suorittamisen jälkeen.

Kun asiakas on syöttänyt korttitietonsa ponnahdusikkunaan, maksuyhdyskäytävä ottaa yhteyttä pankkiinsa selvittääkseen, onko tilillään tarpeeksi varoja maksun suorittamiseen.

Jos asiakkaan pankkitilillä on riittävästi luottoa, maksuyhdyskäytävä ohjaa korttisi verkkoon (Visa tai Mastercard) käsittelemään maksun. Näin asiakas voi suorittaa kassaprosessin loppuun.

Toinen tehtävä, joka maksuyhdyskäytävän on tarkistettava ennen maksun hyväksymistä, on varmistaa, onko ostoksen tekijä kortin omistaja. Pankkikortti voi helposti joutua vääriin käsiin, ja helpoin tapa käyttää sitä ilman valtuutusta on maksaa tavarat verkossa.

Jotta varkaat ja muut huijarit eivät ostaisi varastetuilla korteilla, maksuyhdyskäytävien on tarkistettava korttitiedot useammalla kuin yhdellä tasolla taiulottuvuus:

Mikä on 2D-maksuyhdyskäytävä?

2D-maksuyhdyskäytävä todentaa verkkomaksun kahdella tasolla (mitat/verkkotunnukset). Kun asiakas verkkokaupassasi siirtyy kassalle tai maksusivulle, hänelle näytetään maksuyhdyskäytävän käyttöliittymä, joka näyttää tältä:

Mikä on 2d Payment Gateway? [+ Kenian paras vaihtoehto] (1)

Ensimmäinen taso korttimaksun todentamisessa on 16-numeroinen korttinumero, joka asiakkaan on syötettävä. Tämä numero löytyy kortin etupuolelta, ja siinä on yleensä kohotettu painatus. Heidän on myös annettava kortin viimeinen voimassaolopäivä sekä etu- ja sukunimensä.

Useimmissa pankki- ja luottokorteissa kaikki nämä tiedot löytyvät kortin etupuolelta, joten ne voidaan kerätä helposti katsomalla kortin kuvaa. Esimerkiksi pankin omien pankkiautomaatilla ottama kuva tai valvontakamera, jonka rikolliset ovat sijoittaneet keräämään ihmisten pankkikorttitietoja heidän tietämättään.

CVV-numero lisää toisen suojakerroksen korttimaksuille

Koska kortin numero, viimeinen voimassaolopäivä ja kortinhaltijan nimi saadaan helposti selville katsomalla korttia edestä, varsinkin silloin, kun et noudata hyvää luottokorttihygieniaa, maksujen valtuuttaminen näiden tietojen perusteella altistaa kortin kaikenlaiselle väärinkäytökselle. Tästä syystä tarvitaan toisen ulottuvuuden (2D) korttitunnistus.

Toinen verkkokorttimaksujen todentamisen kerros (ulottuvuus) on CVV-numero, joka myös asiakkaiden tulee syöttää. CVV on lyhenne sanoista Card Verification Value, mutta kortin myöntäjästä riippuen saatat löytää siihen myös nimityksen:

  • CID – kortin tunnusnumero (Discover ja American Express)
  • CVC – kortin vahvistuskoodi (Mastercard)
  • CSC - Kortin turvakoodi (käytetään pankkikorteissa)

Useimmissa luottokorteissa CVV löytyy kortin takapuolelta, siinä ei ole kohokuvaa, kuten kortin numero, ja se on pienellä kirjaimilla. Tämän on tarkoitus tehdä numerosta vaikeampi nähdä, ellei henkilö pidä korttia fyysisesti lähellä kasvojaan.

Tehdäkseen verkko-ostoksen asiakkaan on syötettävä CVV-numero. Muuten maksua ei hyväksytä. Joten tätä korttitunnistusjärjestelmää käyttävää maksuyhdyskäytävää kutsutaan suojatuksi 2D-maksuyhdyskäytäväksi tai yksinkertaisesti 2D-maksuyhdyskäytäväksi.

2D tarkoittaa tässä tapauksessa, että se todentaa maksuyhdyskäytävän, todentaa, että korttia käyttävä henkilö pitää korttia fyysisesti kädessään ja voi tarkastella sen etu- ja takaosaa (2 ulottuvuutta).

Sama kortti ei ole yhtä turvallinen, jos se joutuu vääriin käsiin tai kortinhaltija oli huolimaton ja jakoi tietämättään kaikki kortin tiedot, mukaan lukien CVV. Kolmas suojakerros estäisi kortin luvattoman käytön, mikä edisti 3D-maksuyhdyskäytävien innovaatiota.

Mitä eroa on 2D- ja 3D-maksuyhdyskäytävällä?

A3D-maksuyhdyskäytävälisää kolmannen suojauskerroksen verkkokorttimaksuihin. Lukuun ottamatta kortti- ja CVV-numeroita, joita 2D-maksuyhdyskäytävä kysyy asiakkaalta kassalla, 3D-maksuyhdyskäytävä vaatisi asiakkaalta OTP:n (kertakäyttöisen salasanan).

Miten 3D-maksuyhdyskäytävä toimii?

Mikä on 2d Payment Gateway? [+ Kenian paras vaihtoehto] (2)

OTP varmistaa, että kortin käyttäjä on sen omistaja. Joten tarkistettuaan, onko asiakkaan tilisaldo ja todennut, että ostoon on riittävästi saldoa, ja ennen kuin veloittaa hänen pankkitilinsä, hänen pankkinsa (myöntävä pankki) luo ja lähettää hänelle OTP:n.

OTP lähetetään matkapuhelinnumeroon, jonka asiakas antoi avattaessa tiliään tai rekisteröityessään pankkikorttiin. Tämä on heidän virallinen yhteysnumeronsa, joka on rekisteröity heidän pankkiinsa. OTP luodaan satunnaisesti ja vanhenee tietyn ajan kuluttua, yleensä 5 minuutin kuluttua.

OTP pohjimmiltaan pyytää asiakasta todistamaan henkilöllisyytensä, mikä estää kyberrikollisia tunkeutumasta maksuyhdyskäytävään varastaakseen asiakkaiden maksutietoja.

Pankkikortin lisäksi asiakkaalla tulee olla myös matkapuhelin. Muuten he eivät voi vastaanottaa OTP:tä. Jos OTP:n hakeminen ja syöttäminen kestää liian kauan, se vanhenee ja heidän on aloitettava alusta.

Nyt on hyvin harvinaista, että henkilö kadottaa sekä puhelimen että pankkikorttinsa. Ja vaikka he tekisivätkin, on helpompi huomata, että matkapuhelimesi puuttuu, kun otetaan huomioon, miten ihmiset ovat nyt kiinnittyneet mobiililaitteisiinsa.

Kun joku huomaa, että hänen puhelimensa puuttuu, hän voi poistaa sen käytöstä etänä tai pyytää puhelinyhtiötä poistamaan numeronsa verkosta.

Joten jos hakkeri sieppaa korttitietosi ja saa haltuunsa korttisi numeron ja CVV:n, he eivät silti voi käyttää sitä online-maksamiseen, koska heillä ei ole matkapuhelintasi. Ilman matkapuhelintasi he eivät voi vastaanottaa OTP:tä.

OTP tekee maksuyhdyskäytävästä 3D-turvallisen. Se lisää kolmannen todennusalueen, mikä parantaa kortin turvallisuutta. Mutta enemmän kuin lisäturvallisuus, suojattu 3D-maksuyhdyskäytävä tarjoaa kauppiaille muitakin etuja.

4 etua 3D-maksuyhdyskäytävän käytöstä.

2D- ja 3D-maksuyhdyskäytävän välillä jälkimmäinen on ilmeinen valinta kauppiaille ja verkko-ostajille. Etenkin ostajat ovat vakuuttuneita siitä, että heidän kassalla syöttämänsä arkaluontoiset tiedot eivät ole helposti siepattuja ja niitä käytetä varastamiseksi.

Tässä on muita suojatun 3D-maksuyhdyskäytävän etuja:

1. Vähemmän petoksia.

Kertaluonteinen salasana, jota 3D-suojatut maksuyhdyskäytävät vaativat, vaikeuttaa varastettujen maksutietojen käyttöä. Se estää ihmisiä maksamasta varastetuilla korteilla verkkokaupassasi. Tämä vähentää merkittävästi verkkokauppasivustosi kautta leviäviä petoksia.

2. Vähemmän takaisinperintäpyyntöjä.

Jos ihmiset eivät voi käyttää varastettuja kortteja tehdäkseen ostoksia verkkokaupassasi, sinulla on vähemmän takaisinperintöjä. Takaisinperinnöt ovat hyvityksiä ihmisille, jotka kokevat jonkun käyttäneen heidän korttiaan ilman lupaa maksaakseen jotain verkkokauppasivustollasi.

Takaisinperinnöt vahingoittavat yrityksesi mainetta ja voivat kerätä palkkioita myöntävältä pankilta, mikä syö voittosi. Se on sen myynnin lisäksi, jonka menetät.

3. Vähemmän hylättyjä kärryjä.

Yksi signaaleista, jota verkko-ostajat etsivät nyt ennen kuin antavat maksutietonsa kassalla, on todiste siitä, että se on 3D-suojattu. Tämä vähentää merkittävästi hylättyjen kärryjen määrää ja parantaa myynnin muuntoprosenttia. Monet kuluttajat haluavat nähdä 3D-suojatun tunnuksen ennen kuin he selaavat sivuja.

4. Parantaa kauppiaan mainetta.

Kasvavan tietoverkkorikollisuuden vitsauksen vuoksi mikään verkkosivustosi tietomurto ei voi vahingoittaa vakavastionline-liiketoimintaaimagoa ja vaarantaa asiakkaitasi. Kukaan ei halua tehdä ostoksia verkkokaupassa, jossa hänen maksunsa ja muut arkaluontoiset tiedot voidaan siepata ja käyttää väärin.

IntaSend on Kenian paras 3D-maksuyhdyskäytävä.

2D-maksuyhdyskäytävä ei vastaa nykypäivän monimutkaisia ​​kyberrikollisuuden uhkia. Hakkerit suunnittelevat yhä kehittyneempiä tapoja varastaa ihmisten arkaluontoisia tietoja verkossa. Vaikka et ehkä pysty estämään tätä varkautta, estät varastettujen maksutietojen käytön verkkosivustollasi.

3D-suojatut maksuprosessorit käyttävät myös tehokkaampaa kybersalaustekniikkaa estääkseen rikollisia sieppaamasta maksutietoja, kun ne välitetään vastaanottavan ja myöntävän pankin välillä maksuyhdyskäytävän kautta. Siksi on tärkeää käyttää 3D-suojattua maksuyhdyskäytävää, joka suojaa sinua ja asiakkaitasi.

IntaSend on 3DS2-valmis maksuyhdyskäytävä, joka käyttää 3D-suojattua korttitunnistusprotokollaa, jos asiakkaan korttiverkko sitä vaatii. IntaSendillä, toimiiko verkkokauppasiShopifytaiWooCommerce, asiakkaasi nauttivat 3D-maksuyhdyskäytävän korkeasta turvallisuudesta. Toinen IntaSend-maksuyhdyskäytävän käytön haluttu etu on sen tarjoamat useat maksutavat, mukaan lukien M-Pesa ja Bitcoin.

IntaSend on Kenian paras 3D-maksuyhdyskäytävä. KirjauduIntaSend-maksuyhdyskäytävälle tänään ja toimita nopeampia, turvallisempia kassat asiakkaillesi ja suojaa yrityksiäsi takaisinperinnöiltä ja mainevaurioilta.

Based on the information provided in the article, let's discuss the concepts related to 2D and 3D payment gateways.

What is a payment gateway?

A payment gateway is a software that connects an online store or e-commerce website with a customer's bank to facilitate online payments. It allows merchants to accept card and digital/mobile wallet payments securely [[1]].

What is a 2D payment gateway?

A 2D payment gateway is a type of payment gateway that authenticates online payments on two levels or dimensions. The first level of authentication involves entering the 16-digit card number, expiration date, and cardholder's name. This information can be easily obtained by viewing the front of the card. The second level of authentication is the CVV (Card Verification Value) number, which is found on the back of the card. By requiring both the card details and the CVV number, a 2D payment gateway adds an extra layer of security to prevent unauthorized use of the card [[2]].

What is a 3D payment gateway?

A 3D payment gateway, on the other hand, adds a third layer of security to online card payments. In addition to the card details and CVV number, a 3D payment gateway requires the customer to enter an OTP (one-time password). The OTP is sent to the customer's mobile phone and verifies that the person using the card is its owner. This additional authentication step helps prevent cybercriminals from using stolen card information for unauthorized transactions [[3]].

Difference between 2D and 3D payment gateways

The main difference between 2D and 3D payment gateways lies in the level of authentication they provide. While a 2D payment gateway uses two levels of authentication (card details and CVV number), a 3D payment gateway adds a third level of authentication with the use of an OTP. The OTP is sent to the customer's mobile phone and serves as an additional proof of identity [[4]].

Security benefits of using a 3D payment gateway

Using a 3D payment gateway offers several security benefits for both merchants and customers:

  1. Reduced incidences of fraud: The one-time password required by 3D secure payment gateways makes it difficult for fraudsters to use stolen payment information, reducing the risk of fraudulent transactions [[5]].
  2. Fewer chargeback requests: With the added security measures of a 3D payment gateway, merchants are less likely to experience chargebacks resulting from unauthorized card usage. This helps protect the merchant's reputation and reduces financial losses [[5]].
  3. Fewer abandoned carts: Many online shoppers look for the 3D secure badge before entering their payment information. By using a 3D payment gateway, merchants can increase customer trust and reduce the number of abandoned carts, leading to higher sales conversion rates [[5]].
  4. Improved merchant reputation: By implementing a 3D secure payment gateway, merchants demonstrate their commitment to protecting customer data and preventing unauthorized use of payment information. This can enhance the merchant's reputation and attract more customers [[5]].

In conclusion, a 2D payment gateway provides two levels of authentication (card details and CVV number), while a 3D payment gateway adds a third level of authentication with the use of an OTP. The additional security measures offered by a 3D payment gateway, such as reduced fraud and chargebacks, fewer abandoned carts, and improved merchant reputation, make it the preferred choice for merchants and online shoppers.

Please note that the information provided is based on the content of the article and may not reflect the most up-to-date industry standards or practices.

Mikä on 2d Payment Gateway? [+ Kenian paras vaihtoehto] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5933

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.