Formula 1: Carlos Sainz voitti Singaporessa ja katkaisee Max Verstappenin voittoputken (2024)

Tämä artikkeli tarjotaan sinulle

Jos haluat lukea tämän vain tilaajille tarkoitetun artikkelin ilmaiseksi, kirjaudu sisään

Kirjautua sisään

Etkö ole rekisteröitynyt Le Mondeen?
Rekisteröidy ilmaiseksi

• Urheilu
  • Formula 1

Paalupaikan voitti Carlos Sainz Singaporessa sunnuntaina. Tämä Ferrarin kuljettajan menestys lopettaa viidenneksi sijoittuneen Max Verstappenin kymmenen peräkkäisen voiton sarjan.

• Jaa Linkedinissä

Jännitystä kuljettajien maailmanmestaruussarjan rankingissa ei ole herännyt henkiin, mutta Formula 1:n maailma koki pienen maanjäristyksen ja uuden vetovoiman sunnuntaina 17. syyskuuta Singaporen GP:n aikana. Viiden kuukauden Max Verstappenin (Red Bull) voittamattomuuden ja hänen kymmenen peräkkäisen menestyksensä jälkeen Carlos Sainz (Ferrari) voitti Marina Bayn radalla kiivaan taistelun jälkeen kilpailun lopussa.

Aina uhkaava Verstappen, vaikka hän aloitti ruudukon takaosasta, oli paljon vähemmän uhkaava Singaporessa. Lauantainen aika-ajo, jonka lopussa hollantilainen kaksoismaailmanmestari sijoittui 11. sijalle, antoi vilauksen RB19:stä suurissa vaikeuksissa muita joukkueita ja erityisesti Ferraria ja Mercedesiä vastaan. Toisen peräkkäisen paalupaikan kirjoittaja, Monzan Grand Prix'n jälkeen syyskuun alussa, Sainz käytti hyväkseen tätä hierarkian käännettä voittaakseen.

Espanjalainen kuljettaja ei ollut ainoa, joka halusi hyödyntää Red Bullin virheiden edustamaa avausta. Mutta kilpailun alku oli hänelle hyödyllinen: hänen joukkuetoverinsa Charles Leclerc, joka nousi 3. sijasta 2:ksi, pystyi hidastamaan takaa-ajoja ja antoi hänen saada hieman marginaalia Marina Bayn kaupunkiradalla, jossa on erityisen vaikeaa ylittää.

Huolimatta turva-autosta Logan Sargeantin (Williams) ja ranskalaisen Esteban Oconin (Alpine) vetäytymisen jälkeen 20. ja 43. kierroksilla Sainz pystyi säilyttämään johtonsa kilpailun kärjessä. Jopa silloin, kun siitä tuli paljon intensiivisempi, kun kaksi Mercedes-kuljettajaa, George Russell ja Lewis Hamilton, vaihtoivat renkaita yrittääkseen voittaa viimeisillä kierroksilla.

Ferrarin ensimmäinen voitto sitten heinäkuun 2022

Vaatimalla Russell teki virheen yhdessä viimeisistä käännöksistä ja sanoi hyvästit palkintokorokkeelle, jonka miehittivät Lando Norris (2.) ja Hamilton (3.) Sainzin rinnalla. Jälkimmäinen voitti toisen voittonsa Formula 1:ssä heinäkuussa 2022 saavutetun menestyksen jälkeen Isossa-Britanniassa. Viikkoa myöhemmin Leclerc voitti Itävallassa viimeisen Ferrarin voittaman Grand Prixin.

Italian joukkue odotti siksi yli vuoden ennen kuin voitti uudelleen. Tämä voitto on hänelle valtava helpotus, kun hän käy läpi monimutkaista vuotta 2023. Frédéric Vasseurin, Ferrarin pomon kauden alusta lähtien, kyyneleet puhuivat paljon. Pitkään viime kaudella kritisoitu virheellisistä kilpailustrategioistaan, jotka maksoivat Sainzille ja Leclercille voitot, Ferrari pystyi hallitsemaan täydellisesti Singaporen radan erityispiirteet ja kilpailun tosiasiat sunnuntaina johtamaan Sainzin voittoon.

”Se on uskomaton tunne ja uskomaton viikonloppu. Haluan kiittää kaikkia Ferrarilla kaikista tehdyistä ponnisteluista. Voitimme kilpailun ja se tekee meille hyvää monimutkaisen kauden alun jälkeen.”, maisti Carlos Sainzia kilpailun lopussa tietoisena hyötyneensä viikonlopusta ilman Red Bullia.

Voitettuaan viimeiset viisitoista Formula 1 -osakilpailua Itävallan joukkueen oli tyytyttävä Verstappenin viidenteen paikkaan. Jälkimmäinen on edelleen lujasti ankkuroituna kuljettajien sijoituksen kärkeen, 374 pisteellä, kaukana joukkuetoverinsa Sergio Péreziä (223 pistettä), joka sijoittui 8. sijalle, kaksi sijaa jäljessä Pierre Gaslysta, toisesta Alpine-joukkueen ranskalaisesta kuljettajasta ( 6.).