Tutkijat - Bonnin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta (2023)

Siirry suoraan päänavigointiin Siirry suoraan sisältöön Siirry alanavigointiin

  1. Professori Prof. Dr. paremmin
  2. Tutkimusprojekti "Natsien takavarikoiman taiteen palautussääntöjen uudelleen vahvistaminen"
  3. Tutkijat

Tutkijat

Tutkijat - Bonnin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta (4)

Tohtori Anne Deweyaloitti oikeustieteen opinnot vuonna 2013 Westfälische Wilhelms-Universität Münsterissä. Siellä hän päätti erikoistua immateriaalioikeuksiin ja kirjoitti erikoistutkinnon kustantajien osallistumisesta yhteisvalvontajärjestöjen tuloihin. Hän osallistui Université Paris Descartesiin (Pariisi V) osana Erasmus-ohjelmaa. Erikoistumisensa ja taidejuridiikan asianajotoimistossa työharjoittelunsa ansiosta hän kiinnostui entisestään kulttuurin ja oikeuden vuorovaikutuksesta. Tämä johti hänen työllistymiseensa opiskelija-assistenttina "Institut für Informations-, Telekommunikations- und Medienrecht" -laitokseen Münsterissä, jossa hän osallistui myös "Art Law Cliniciin" ja tutkimusavustajana kansainvälisessä yrityslakitoimistossa. IP-alue. Hyväksyttyään asianajajakokeen huhtikuussa 2019, hän aloitti työskentelyn professori tohtori Matthias Wellerin johdolla tutkimusprojektissa "Restatement of Restitution Rules" elokuussa 2019. Hän viimeisteli väitöskirjansa otsikolla "Gerecht und fair? Die Empfehlungspraxis des österreichischen Kunstrückgabebeirats im Lichte der Washingtoner Prinzipien" toukokuussa 2023. Tohtorintutkinnon aikana hän sai stipendejä Friedrich-Ebert-Stiftungilta ja Stiftung Zeitlehreniltä. Tohtorintutkinnon lisäksi hän työskenteli erilaisissa feministisen oikeustieteen projekteissa. Toukokuusta 2023 lähtien hän on toiminut oikeusharjoittelijana Kammergericht Berlinissä.

Tutkijat - Bonnin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta (5)

Annika Dornopiskeli lakia Humboldtin yliopistossa Berliinissä. Hän erikoistui immateriaalioikeuksiin keskittyen tekijänoikeuslakiin Prof. em. Tohtori Artur-Axel Wandtke. Annika huomasi kiinnostuksensa palautus- ja alkuperätutkimukseen työskennellessään tohtori Mara Wantuch-Tholen kanssa dtb Rechtsanwälte Berlinissä. Suoritettuaan ensimmäisen valtiontutkinnon Berliinissä hän osallistui oikeustieteelliseen tiedekuntaan "Università degli Studi di Roma 'La Sapienza":ssa (Italia), josta hän valmistui cum-laude -tutkinnolla vertailevasta oikeudesta ja länsimaisesta perustuslaillisyydestä. Vuonna 2020 Annika liittyi tutkimusprojektiin "Restatement of Restitution Rules" tutkijaksi ja suorittaa tällä hetkellä tohtorintutkintoa. Prof. Dr. Wellerin valvonnassa.

Tutkijat - Bonnin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta (6)

Charis Hahneopiskeli lakia ja taidehistoriaa Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonnin ja Uniwersytet Gdańskissa (Erasmus-vaihto). Hän on suorittanut kandidaatin (2013) ja maisterin tutkinnon (2016) taidehistoriassa keskittyen erityisesti 1800-luvun taiteeseen ja Düsseldorfer Malerschuleen. Oikeudellisten opintojensa aikana hän kiinnostui immateriaalioikeudesta ja oikeushistoriasta. Läpäistyään ensimmäisen valtiokokeen vuonna 2018 hän liittyi tutkimusprojektiin "Restatement of Restitution Rules" professori tohtori Matthias Wellerinin johdolla 2019. Hankkeeseen liittyvästä tohtoriprojektistaan ​​hän sai stipendin Gerda Henkel Stiftungilta . Vuodesta 2022 hän on ollut lakiharjoittelija Oberlandesgericht Kölnissä, mukaan lukien asema Saksan pysyvässä YK-edustustossa.

Tutkijat - Bonnin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta (7)

Hanna Lehmannopiskeli lakia Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonnissa. Vuonna 2019 hän läpäisi ensimmäisen valtiokokeen. Hanna sai tukensa Friedrich Naumann Foundation for Freedom -säätiön stipendillä. Hän erikoistui kauppaoikeuteen ja osallistui professori tohtori Matthias Wellerin taidemarkkinoita ja kulttuuriomaisuuden suojelua käsittelevään seminaariin. Opintojensa aikana ja sen jälkeen Hannah työskenteli harjoittelijana ja tutkimusassistenttina Vaillant Groupissa (2019-2020) ja asianajotoimisto Heuking Kühn Lüer Wojtekissa (2020). Vuonna 2020 hän liittyi tutkimusprojektiin "Restatement of Restitution Rules" professori tohtori Matthias Wellerin johdolla ja suorittaa tohtorintutkintoa. hänen valvonnassaan. Hankkeeseen liittyvästä PhD-projektistaan ​​hän sai Friedrich Naumann Stiftung für die Freiheit -stipendin.

Tutkijat - Bonnin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta (8)

Tessa Schelleropiskeli lakia Albert-Ludwigs-Universitätissä Freiburgissa ja Universita degli Studi di Firenzessä Firenzessä (Erasmus-vaihto). Suoritettuaan ensimmäisen valtiontutkinnon Freiburgissa, hän vietti oikeusharjoittelunsa (Referendariat) Berliinissä/Brandenburgissa muun muassa Preussian Cultural Heritage Foundationissa, liittovaltion kulttuurisäätiössä ja taideoikeuteen erikoistuneessa asianajotoimistossa. Vuonna 2017 Tessa suoritti toisen oikeustieteen valtiokokeen. Myöhemmin hän opiskeli Glasgow'n yliopistossa "Taidehistoria: kerääminen ja alkuperä kansainvälisessä kontekstissa" ja valmistui diplomi-insinööriksi. Vuonna 2018. Maisteriohjelman aikana Tessa työskenteli myös harjoittelijana Smithsonian Provenance Research Initiativessa Smithsonian Institutionissa Washingtonissa Vuodesta 2019 lähtien Tessa on työskennellyt tutkimusprojektissa “Restatement of Restitution Rules” ja suorittaa tohtorintutkintoa. . Prof. Wellerin valvonnassa.

Tutkijat - Bonnin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta (9)

Tämä on Wenzelopiskeli lakia, taidehistoriaa ja filosofiaa Berliinissä, New Yorkissa ja Princetonissa. Valmistuttuaan oikeustieteellisestä tiedekunnasta ensimmäisellä valtionkokeella ja suoritettuaan taidehistorian ja filosofian kandidaatin tutkinnon Humboldtin yliopistossa Leva siirtyi suorittamaan taidehistorian maisterintutkintonsa Bard Graduate Centerissä New Yorkissa stipendillä tunnettu Fulbright Commission. Saksan akateemisen vaihtopalvelun (DAAD) tukemana hän jäi Yhdysvaltoihin tutkimusmatkalle Princetonin yliopistoon keskittyen tohtoriprojektinsa valmisteluihin. Myöhemmin hän aloitti monitieteisen tohtoriprojektin kansainvälisestä kulttuuriperintöoikeudesta Christian-Albrechts-yliopistossa Kielissä (Saksa), jota ohjasivat professori tohtori von der Decken (lakikoulu) ja prof. tohtori Horst Bredekamp (taidehistoria). . Heti tohtorintutkintonsa alussa Leva sai stipendin Max Planck Institutelta (MPI) Firenzessä (Italia), minkä ansiosta hän aloitti yhden vuoden tutkimusassistenttina hankkeessa "The Nomos of Images", johti tohtori Carolin Behrmann MPI:ssä. Odottamattoman tilaisuuden johdosta hänen Firenzessä oleskeluaan seurasi saumattomasti oikeusprof. Dr. Dr. h.c.:n assistentti. mult. Susanne Baer Saksan liittovaltion perustuslakituomioistuimessa syyskuussa 2018 liittyäkseen "Forum Recht Karlsruhe" -projektiin. Syyskuussa 2019 Leva jatkoi tohtorintutkintoaan ja aloitti tutkimusassistenttina Bonnin yliopiston professori tohtori Wellerin johtamassa 'Restatement of Restitution Rules' -projektissa.

Tutkijat - Bonnin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta (10)

Antonetta Stephanyopiskeli lakia Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonnissa ja Helsingin yliopistossa (Erasmus-vaihto). Opintojensa aikana hän osallistui englanninkieliseen Foreign Legal Studies Program -ohjelmaan (FFA) ja työskenteli julkisoikeuden professorin professori tohtori Philipp Reimerin opiskelija-assistenttina. Hän erikoistui julkisoikeuteen, nimittäin Eurooppa-oikeuteen, kansainväliseen julkisoikeuteen ja perustuslakiin. Hän käsitteli erikoistumistyössään kysymystä, voiko oikeusvaltiota noudattavassa perustuslaillisessa valtiossa olla oikeutta vastustukseen. Kiinnostuksensa journalismia kohtaan hän on Bonner Rechtsjournalin (BRJ) toimituksellinen toimittaja ja työskentelee juridisia aiheita käsittelevässä verkkolehdessä. Hän läpäisi ensimmäisen valtiokokeen vuonna 2019. Vuonna 2020 hän liittyi tutkimusprojektiin "Restatement of Restitution Rules" tutkijana ja jatkaa tohtorin tutkintoa. Prof. Dr. Matthias Wellerin valvonnassa.

Tutkijat - Bonnin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta (11)

John of Lintigopiskeli Saksan ja Ranskan lakia Potsdamissa ja Pariisissa. Hän on suorittanut lisenssin (kandidaatin) Ranskan ja Saksan siviilioikeudessa (2015) ja Maîtrise-tutkinnon (LL.M) eurooppalaisessa liikeoikeudessa keskittyen kansainväliseen yksityisoikeuteen ja ranskalaiseen immateriaalioikeuteen (2016) Paris Nanterren yliopistosta. (entinen Paris X). Vuonna 2018 hän läpäisi ensimmäisen valtiokokeen ("Erste juristische Prüfung") Berliinissä/Brandenburgissa. Suorituksestaan ​​tässä kokeessa Potsdamin oikeustieteellinen tiedekunta ja Potsdamin oikeustieteellisen tiedekunnan ystävien ja kannattajien yhdistys myönsi hänelle Wolf-Rüdiger-Bub-palkinnon nuorten juristien edistämisestä. Opintojensa aikana Johannes von Lintig sai tukea saksalais-ranskalaisen yliopiston ("Deutsch-Französische Hochschule – DFH") ja Saksan akateemisen apurahasäätiön ("Studienstiftung des deutschen Volkes") stipendeillä. Opintojensa ajan ja sen jälkeen Johannes von Lintig on työskennellyt harjoittelijana ja tutkimusassistenttina useissa kansainvälisissä asianajotoimistoissa, erityisesti Pariisissa (Adam Caumeil, 2015-2016), Luxemburgissa (Elvinger Hoss Prussen, 2016), Potsdamissa (Dombert Rechtsanwälte, 2017-). 2018) ja Berliini (Gleiss Lutz Rechtsanwälte und Notare, 2018-2019), jotka ovat erikoistuneet eri lakialoille (mm. siviili-, kauppa- ja yhtiöoikeus, julkisoikeus ja immateriaalioikeus). Vuonna 2019 Johannes von Lintig liittyi tutkimusprojektiin "Restatement of Restitution Rules" professori Wellerin johdolla. Hankkeeseen liittyvästä tohtoriprojektistaan ​​hän sai Studienstiftung des deutschen Volkes -stipendin.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated: 23/10/2023

Views: 6332

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.