Ovatko kaarevat näytöt hyviä pelaamiseen? Harkitse TÄTÄ ennen ostamista! (2023) – Raise Your Skillz (2024)

Ovatko kaarevat näytöt hyviä pelaamiseen? Vai pitäisikö sinun valita tavallinen litteä näyttö? Kilpailevana pelaajana, jolla on yli 35 vuoden kokemus, olen viettänyt lukemattomia tunteja erilaisten näyttöjen, näyttökokojen ja teknisten ominaisuuksien testaamiseen.

Tässä viestissä keskustellaan siitä, ovatko kaarevat näytöt järkeviä pelaamiseen verrattuna litteisiin näyttöihin. Annan sinulle aluksi nopean, ei-yksityiskohtaisen vastauksen:

Yleensä ammattipelaajat eivät käytä kaarevia näyttöjä. Jotkut kaarevan näytön edut muuttuvat haitoksi kilpailuissa ja myös pelaamisessa yleensä. Toisaalta kaareva näyttö tarjoaa erinomaisen pelikokemuksen satunnaisille pelaajille yksinpelitilassa.

Olen pelannut tietokonepelejä yli 35 vuotta, joten olen pelannut melkein kaikkia hyviä FPS-pelejä Doomista, Quakesta ja Unrealista Half-lifean, CSGO:hen, Haloon, Battlefieldiin, Call of Dutyyn, Braveen, PUBG:hen, ja paljon muuta.

Veljeni (Flashback) ja minä pelasimme CRT-näytöillä 80-luvulla. Sitten TFT-LCD-näytöt tulivat markkinoille 90-luvulla. OLED-näyttöjen myötä seuraava teknologinen askel on jo lähellä. Olemme pelanneet pienillä näytöillä ja jättimäisillä televisioilla, testannut VR- ja AR-laseja ja tietysti kaarevilla näytöillä. Käytimme myös kaikkia näyttölaitteita pelaamiseen ja arvioimme ne puolestamme.

Joten jos kysyt meiltä, ​​ovatko kaarevat näytöt hyviä pelaamiseen? Voimme kertoa kokemuksesta selkeästi: kaarevat näytöt sopivat moneen asiaan, mutta pelaamiseen pidämme parempana litteitä näyttöjä, varsinkin kun pelaat ensimmäisen persoonan räiskintäpelejä (FPS). Ja emme ole yksin tämän mielipiteemme kanssa. MukaanProsettings.net, mikään FPS Pro Player ei pelaa kaarevan näytön kanssa.

Kysy ammattilaispelaajilta parhaasta pelihiirestä, niin saat 1000 vastausta.

Kysy ammattilaispelaajilta, pitävätkö he litteistä näytöistä vai kaarevista näytöistä, niin saat 99 % saman vastauksen: "Parempaan pelaamiseen kannattaa valita litteä näyttö."

Mutta miksi se on? Katsotaan.

Ovatko kaarevat näytöt hyviä pelaamiseen? Harkitse TÄTÄ ennen ostamista! (2023) – Raise Your Skillz (1)

Tämän saat:

 1. Mitä hienoa kaarevassa näytössä on?
 2. Ovatko kaarevat näytöt parempia silmillesi?
 3. Kaarevan näytön yleiset edut
 4. Näistä eduista tulee pelaamisen haittoja
 5. Pitäisikö minun ostaa kaareva näyttö satunnaiseen pelaamiseen?
 6. Aiheeseen liittyviä kysymyksiä kaarevista näytöistä

Huomautus:Tämä artikkeli on kirjoitettu englanniksi. Käännökset muille kielille eivät välttämättä tarjoa samaa kielellistä laatua. Pahoittelemme kieliopillisia ja semanttisia virheitä.

Mitä hienoa kaarevassa näytössä on?

Mene mille tahansa kaarevia näyttöjä valmistavan valmistajan verkkosivustolle ja kuulet kukkaisin sanoin tilkkutäkin suuria etuja, joita kaareva näyttö tuo sinulle. Otetaan tämä sivu esimerkiksi BenQ:lta,https://www.benq.com/en-us/knowledge-center/knowledge/curved-gaming-monitor.html

En ole näyttöjen myyjä, mutta listaan ​​muutaman seikan:

 • Vähemmän rasitusta silmille
 • 30 % enemmän katselualuetta ultralaajakuvatilan ansiosta
 • Luonnollisempi tuntuma 3D-tiloista virtuaalitodellisuuspeleissä
 • Tasaisempi värikylläisyys eri katselukulmista

Ja tiedätkö mitä? Jos olet vähän innostunut pelaamisesta ja haluat rentoutua ja pitää hauskaa vapaa-ajallasi tai töiden jälkeen, nämä lupaukset ovat enimmäkseen oikeita. Graafiset suunnittelijat rakastavat kaarevia näyttöjä, koska kaikki väripikselit näyttävät oikean väriarvon – keskeltä reunaan. Litteä näyttö olisi tässä huono puoli.

Mutta jos olet pelaaja ja haluat pelata videopelejä korkeammalla, ehkä ammattitasolla, harkitse kahdesti, ennen kuin laitat kaarevan näytön työpöydällesi.

Ovatko kaarevat näytöt hyviä pelaamiseen? Harkitse TÄTÄ ennen ostamista! (2023) – Raise Your Skillz (2)

Ovatko kaarevat näytöt parempia silmillesi?

Yleensä käytännöllä ei ole ihmissilmälle väliä, osuuko katse litteälle näytölle vai kaarevalle näytölle. Mikään edustava tutkimus ei todista, että kaarevalla näytöllä olisi mitään muuta vaikutusta ihmisen näköjärjestelmään. Näytön kaarevuus ei myöskään vaikuta merkittävästi näkymään.

Jos katsot kaarevien näyttövalmistajien markkinointisivuja, saatat saada vaikutelman, että kaarevat näytöt ovat rentouttavampia ja silmiä helpottavia. Joten ovatko litteät näytöt haitallisia tai jopa vaarallisia? Ei tietenkään.

Tutkimus ((bron)) toteaa tuloksessa, että kaarevalla näytöllä on huomattavia positiivisia vaikutuksia silmäkipuun verrattuna litteisiin näyttöihin. Mutta lukuun ottamatta sitä tosiasiaa, että 20 henkilön tutkimus on kaikkea muuta kuin edustava ja siksi merkityksellinen, koehenkilöt eivät havainneet merkittäviä eroja päänsärkyssä, silmien kuivumisessa, kyynelten vuotamisessa tai näön hämärtymisessä.

Rehellinen suositus: Sinulla on taito, mutta hiiri ei tue tähtäystäsi täydellisesti?Ei enää kamppailua hiiren otteen kanssa.Masakari ja useimmat ammattilaiset luottavat siihenLogitech G Pro X Superlicht. Vakuuta itsesi kanssatämä rehellinen arvostelukirjoittanut Masakari taikatso tekniset tiedotnyt Amazonissa. Sinulle sopiva pelihiiri tekee suuren eron!

Kaarevan näytön yleiset edut

Maat

Kuten tämä kuva osoittaa, säästät paljon tilaa kaarevalla näytöllä verrattuna litteään näyttöön ja saat saman näkökentän (FOV). Tämä tarkoittaa, että näet yhtä paljon kaarevalla 34 tuuman näytöllä kuin 36 tuuman litteällä näytöllä. Valitettavasti pienempi tarkoittaa myös kalliimpaa tässä tapauksessa.

Ovatko kaarevat näytöt hyviä pelaamiseen? Harkitse TÄTÄ ennen ostamista! (2023) – Raise Your Skillz (3)

Bron:https://www.aorus.com

Mukaansatempaava kokemus

Ihmiset näkevät kolmessa ulottuvuudessa. Silmämme havaitsevat esineiden pituuden, korkeuden ja leveyden, ja aivomme järjestävät kaikki avaruudessa olevat esineet oikein päällekkäin. Mitä paremmin tämä kartoitus toimii, sitä parempi on mukaansatempaava kokemuksemme. Kuntomukaansatempaava kokemussai alkunsa ensimmäisistä 3D-grafiikasta elokuvissa ja peleissä. Se kuvaa, kuinka hyvin katsoja voi empatiaa virtuaalimaailmaan. Jos käsitys todellisesta maailmasta vähenee ja voi samaistua virtuaaliseen maailmaan, Immersive Experience on erittäin korkea.

Kaarevat näytöt käsittelevät koostumuksellaan kaikkia kolmea ulottuvuutta jäljittelemällä silmiemme rakennetta.

Pelattaessa mukaansatempaavaan kokemukseen vaikuttavat pääasiassa grafiikka, pelaajan vuorovaikutuskyky ja pelimaailman reaktio.

Esimerkiksi mukaansatempaavaan kokemukseen vaikuttaa negatiivisesti, kun kaksi graafista objektia ilmestyy yhtäkkiä toistensa sisään vian takia. Illuusio todellisesta maailmasta katoaa hetkessä.

Vähäiset heijastukset

Kaarevan rakenteen ansiosta heijastuksia vältetään niin paljon kuin mahdollista. Kuitenkin jokainen, joka on koskaan viettänyt koko päivän leikkimässä ikkunan vieressä, tietää, että jossain vaiheessa on tullut se aika vuorokaudesta, jolloin on tarpeen käyttää verhoa.

En tiedä, onko tämä valtava etu taistelussa kaarevien näyttöjen ja litteiden näyttöjen välillä, mutta - kuka tarvitsee valoa? 😉

Minimaalit vääristymät

Toisin kuin litteät näytöt, kaarevat näytöt käyttävät näyttöaluetta aina reunaan asti. Tämän seurauksena ihmissilmä sumentaa aktiivisesti kaarevan näytön reunaa mahdollisimman paljon. Joskus näytön liikkeet voivat saada silmän keskittymään uudelleen reunaan. Tällä on luonnollisesti negatiivinen vaikutus mukaansatempaavaan kokemukseen.

Tämä kuva havainnollistaa eroa melko hyvin:

Ovatko kaarevat näytöt hyviä pelaamiseen? Harkitse TÄTÄ ennen ostamista! (2023) – Raise Your Skillz (4)

Bron:https://www.viewsonic.com

Näistä eduista tulee pelaamisen haittoja

Lyön vetoa, että olet seisonut kaarevan näytön edessä elektroniikkaliikkeessä ja miettinyt, auttaako se sinua tulemaan paremmaksi pelaajaksi. Kaarevan näytön kyltissä lukee: Näet paljon enemmän, ja sellainen näyttö on muka mukavampi silmille ja . Joten miksi ammattipelaajat pelaavat litteillä näytöillä eivätkä kaarevilla näytöillä?

Vastaus: Pelattaessa, erityisesti ensimmäisen persoonan ammuntapeleissä (ja kuka ei pelaa niitä?), kaarevilla näytöillä on joitain heikkouksia.

16:9

Kaikki kilpailupelit on optimoitu suhteelle 16:9. Mutta melkein kaikki kaarevat näytöt ovat laajakuvaisia, eli 21:9. Nyt luulisi, hienoa; sitten näen enemmän. Mutta todellisuudessa sinun täytyy elää mustien reunojen kanssa, muuten näkökenttääsi (FOV) rajoitetaan keinotekoisesti. Joten peli yrittää skaalata kuvan 16:9:ään.

Jos nämä pelit olisi optimoitu 21:9:lle, sinulla olisi etu verrattuna pelaajiin, joilla on tavallinen 16:9-näyttö. Tästä syystä useimmat kehitysstudiot kieltäytyvät sisällyttämästä laajakuvaresoluutiota peliin. Useimmat ampumispelien huijaamisen estotyökalut estävät sinut, vaikka aloittaisit pelin 21:9-resoluutiolla.

Jos pelaat vain konsolipelejä (Xbox, Playstation 4 tai 5, Nintendo Switch) ja sinulla on siihen varaa suureen kaarevaan näyttöön ja pelaat vain huvin vuoksi, kaareva näyttö on luultavasti sinua varten. Mutta jos haluat toisinaan pelata muiden kanssa konsolilla, voit unohtaa Curved Monitorin. Tämä johtuu siitä, että kaarevat näytöt ovat yhden pelaajan laitteita.

On välttämätöntä mainitaettä sinun täytyy istua pystyssä kaarevan näytön edessä. Muuten esiintyy visuaalisia epätarkkuuksia.

Vääristymiä

Erityisesti nopeilla 3D-ammuntavälineillä voit huomata vääristymiä kaarevan näytön reunoilla. Se, tapahtuuko tämä vaikutus vai ei, riippuu näytön kaarevuudesta ja silmiesi havaitsemisesta. Tämä on ongelma pelaajien reunanäön kannalta, koska saatat kaipaamaan vastustajia.

GUI-elementit

Pelit, jotka sallivat 21:9-suhteen ja venyttävät kuvaa ulospäin, järjestävät GUI-elementit (elämännäkymä, minikartta jne.) kauemmaksi. Tämä voi tarkoittaa, että sinulla ei ole enää kaikkia olennaisia ​​tietoja mielessäsi. Jos haluat nähdä nämä tiedot uudelleen, sinun on siirryttävä pois näytöstä. Loogisesti tämä tuo sinulle muita haittoja.

Näytönohjain

Tietenkin kaarevan näytön erittäin leveä tila vaatii enemmän pikseleitä näytönohjaimen laskemiseksi. Puhumme 30 % suuremmasta laskentatehosta kuin GPU:llasi on. Pro Gamer näkisi mieluummin tämän tehon muunnettavan enemmän FPS:ää. Katso myös artikkelimmeMiksi FPS on tärkeä pelaamisessa?.

Tapa

Olet pelannut kaarevalla näytöllä kuukausia ja aiot selvitä finaaliin. Sinä ja tiimisi olette lähdössä matkalle. Istut alas tapahtumapaikalla tarjottujen laitteiden ääreen, ja yhtäkkiä suorituksesi on kauhea.

Tärkeä tekijä voi olla, että istut nyt litteän näytön edessä. Voivatko silmäsi tottua siihen uudelleen muutamassa tunnissa?

Voisi olla.

Haluatko päästä tähän tilanteeseen?

mieluummin ei. Okei, ollakseni rehellinen, tämä kohta ei koske keskivertopelaajaa, mutta tämän blogin tarkoituksena on tehdä sinusta parempi pelaaja! 🙂

Pitäisikö minun ostaa kaareva näyttö satunnaiseen pelaamiseen?

En halua kritisoida kaarevia näyttöjä yleisesti. Jos kuitenkin pelaat huviksesi ja hyppäät edestakaisin Netflixin ja selaimen välillä tai teet paljon graafista tai videosuunnittelua, kaareva näyttö on varmasti kokemus.

Yleisesti ottaen satunnaiset pelaajat, jotka pelaavat yksin, saavat intensiivisemmän pelikokemuksen kaarevalla näytöllä kuin litteällä näytöllä. Toisaalta konsolipelaajien, jotka istuvat näytön edessä useiden ihmisten kanssa samanaikaisesti, tai pelaajien, jotka pelaavat pääasiassa FPS-pelejä, on parempi välttää kaarevaa näyttöä.

 • Ovatko kaarevat näytöt hyviä pelaamiseen? Harkitse TÄTÄ ennen ostamista! (2023) – Raise Your Skillz (5)

  kaareva näyttö

 • Ovatko kaarevat näytöt hyviä pelaamiseen? Harkitse TÄTÄ ennen ostamista! (2023) – Raise Your Skillz (6)

  Litteä näyttö

Kuvissa näkyy Curved Monitorin (vasemmalla) optimaalinen katselukulma vs. Litteä näyttö (oikea puoli). Mutta jos pelaat coopissa, molemmilla pelaajilla ei ilmeisesti ole optimaalista katselukulmaa kaarevan kanssa.

Jos haluat edetä ammattilaisliigoihin, suuntaudu paremmin ammattilaisten puoleen.

100 % ensimmäisen persoonan räiskintälajin ammattilaispelaajista pelaa litteillä näytöillä,ja tämä johtuu yllä kuvailemistani hyvistä syistä.

Sinun ei tarvitse vain hyväksyä sanaani. Luota vain koviin faktoihin ja lukuihin, jotka olemme keränneet tänne sadoilta ammattipelaajilta:

Ovatko kaarevat näytöt hyviä pelaamiseen? Harkitse TÄTÄ ennen ostamista! (2023) – Raise Your Skillz (7)

Mikä on paras näyttö FPS-pelaamiseen? (Ammattilaisen valinta)

Muutaman vuoden välein kysymme itseltämme, aivan kuten sinäkin: mikä on paras pelinäyttö juuri nyt? Mihin laitteistoon voin luottaa? Lue lisää…

Lue lisää

riseyourskillz.com

Ja toinen asia: vaikka tämäntyyppinen näyttö on nyt saavuttanut massamarkkinoille, litteänäyttöinen näyttö maksaa huomattavasti vähemmän kuin vastaava kaareva näyttö.

Mikä on paras kaareva näyttö pelaamiseen?

Olen kokeillut kaarevia näyttöjä, mutta en ole koskaan pelannut kaarevalla näytöllä pysyvästi. Siksi en ole valmis arvioimaan, mikä on paras kaareva näyttö pelaamiseen. Haluaisin viitata kollegoihini osoitteessahttps://www.rtings.com/, joka teki yksityiskohtaisen testin ja suositteli kaarevia näyttöjä pelaamiseenTämä artikkeli.
Suosikki kaareva pelinäyttö siellä onSamsung odyssey g7.

Jos tämä ei riitä sinulle, katso alla oleva video:

Onko kaareva näyttö hyvä CSGO:lle?

100 parhaan CSGO-ammattilaisen joukossa yksikään pelaaja ei käytä kaarevaa näyttöä. CSGO on optimoitu 16:9-kuvasuhteelle. Kaarevat näytöt, joiden kuvasuhde on 21:9, eivät sovellu hyvin Counter-Stike: Global Offensive -peleihin.

61,5 % kaikista analysoiduista CSGO-ammattipelaajista (liittyvä postaus) pelataBenQ XL2546tai hänen seuraajansaBenQ XL2546K. Katso tarkemminAmazonominaisuuksien ja parhaan hinnan vuoksi.

Mikä on markkinoiden suurin kaareva näyttö (2021)?

Katso tämä Amazonista:Samsung 49″CHG90- hirviö. 49″ ultraleveä.

Mitä R-arvo tarkoittaa kaarevien näyttöjen yhteydessä?

Näytön kaarevuus mitataan säteellä, jonka käyrä tekisi, jos se olisi täysi ympyrä. Kaarevia monitoreja mitattaessa käytetään arvoa 'R' osoittamaan kaarevuussäde.

Esimerkiksi näyttö, jonka kaarevuus on 4 000 R, muodostaisi ympyrän, jonka säde on 4 000 mm tai 4 metriä tai 13,12 jalkaa.

Mitä pienempi "R"-arvo on, sitä suurempi on näytön kaarevuus.

Tämä kuva visualisoi sen taas:

Ovatko kaarevat näytöt hyviä pelaamiseen? Harkitse TÄTÄ ennen ostamista! (2023) – Raise Your Skillz (8)

Bron:https://pid.samsungdisplay.com

Jos sinulla on kysyttävää postauksesta tai ammattipelaamisesta yleensä, kirjoita meille:contact@raiseyourskillz.com

Masakari – moop, moop ja out!

Ovatko kaarevat näytöt hyviä pelaamiseen? Harkitse TÄTÄ ennen ostamista! (2023) – Raise Your Skillz (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5877

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.