Europa Universalis 4: n tärkeimmät idearyhmät (2024)

Paradox Interactive on melko tunnettupeleistään, joilla on uskomaton leveys ja syvyys, jasyvästi maustettu historiallinen romahdusSe on Europa Universalis 4 ei ole poikkeus.Menestyvän kansakunnan johtaminen vaatii paljon taitoja ja asiantuntemusta, ja ehkä ennen kaikkea: suunnittelua.Tätä varten pelaajien on oltava tietoisia siitä, mitä idearyhmiä heillä on heidän käytettävissäan, kun he ovat hyödyllisiä ja mitä siunauksia he avautuvat, kun he sijoittavat Monarch -pisteitä heihin.

Kaikkia idearyhmiä ei luotu tasa-arvoisesti, ja jotkut myöntävät hyvin erityisiä booneja ja jotkut ovat enemmän monipuolisia, joista voi olla hyötyä melkein kaikille kansakunnille;Jotkut otetaan parhaiten pelin varhaisissa osissa, ja toiset ovat hyödyllisiä riippumatta siitä, milloin ne otetaan.On tarpeetonta sanoa, että kourallisen näistä idearyhmistä pidetään paljon korkeamman tason kuin muut.

Liittyvät:Crusader Kings 3: Asiat, jotka ovat historiallisesti epätarkkoja

Päivitetty 19. toukokuuta 2022, kirjoittanut Ryan Bamsey:Europa Universalis 4 vastaanottaa päivityksiä melko johdonmukaisesti, ja voimatasapaino muuttuu melko rajusti silloin tällöin.Olemme tarkistaneet uuden EU4: n idearyhmiä ja varmistaneet, että tämä artikkeli on edelleen tarkka.

12Uskonnolliset ideat

Europa Universalis 4: n tärkeimmät idearyhmät (1)

Uskonnolliset ideat voivat olla vähän tilannetta riippuen sijainnistasi maailmassa, mutta ne ovat ratkaisevan tärkeitä jokaiselle kansakunnalle, joka päättää laajentua alueelle, joka on asuttu pakanoilla tai kansakunnalla, joka päättää muuttaa uskontoaan.

Tällä idearyhmällä on myös joitain luontaisia ​​etuja, mukaan lukien mukava +1 vuosittainen arvostus ja uskomattoman voimakas Deus Vult Idea, joka antaa kansakunnille pysyvän Casus Bellin pakanoita ja harhaoppisia - fantastinen siunaus kaikille ekspansionistisille imperiumille.

11Määräideoita

Europa Universalis 4: n tärkeimmät idearyhmät (2)

Jos huomaat, että työvoima loppuu jokaisesta taistelustasi sodasta, tämä idearyhmä voi olla täydellinen sopiva sinulle.Tämä idearyhmä lisää merkittävästi työvoimaa, mikä antaa sinulle suurempia varantoja ja suurempaa palautumisnopeutta.

Pelin suurimpien kansakuntien ei todellakaan tarvitse ottaa tätä ... mutta jos he tekevät niin, he huomaavat, että he voivat poistaa 'strategian' ja heittää aaltoa halukkaiden miesten aaltojen jälkeen vihollisiin, murskaamalla heidät kanssapelkkä numerot ja mahdolliset.

10Humanistiset ideat

Europa Universalis 4: n tärkeimmät idearyhmät (3)

Humanisti on toinen hieno idearyhmä suuremmille kansakunnille, jotka aikovat laajentaa rajojaan entisestään, mahdollisesti jopa paremmin kuin uskonnollinen, jos kansakunta ei aio puolivälissä pelin uskonnonvaihtoa.+25 prosentin uskonnollinen yhtenäisyys ja -2 kansalliset levottomuudet ovat täydellisiä jopa kapinan pahimpien uhkien poistamiseen.Todellakin, tämä idearyhmä on melkein pakollinen pelaajille, jotka haluavat pelata laajasti.

Liittyvät:Europa Universalis 4: Tehokkaimmat maat aloittaa

Bonus koko idearyhmän suorittamisesta-mukava kymmenen prosentin alentaminen ideakustannuksissa-tekee humanistisista ideoista fantastisen varhaisen pelin valinnan useimmille kansakunnille.

9Kauppaideat

Europa Universalis 4: n tärkeimmät idearyhmät (4)

Vaikka tämä idearyhmä on toinen ryhmä, jonka hyödyllisyys riippuu sijainnista, kauppaideat ovat varmasti taitavia parantamaan kansakunnan kykyä tuottaa dukaatteja.Kaikki tästä idearyhmästä perustuu kansakunnan taloudellisen arvon parantamiseen ja sen täydentäminen antaa kolme ylimääräistä kauppiasta, mikä asettaa kansakunnan pään ja hartiat kansakuntien yläpuolelle, jotka eivät ota kauppaideoita.

Se on vähän yhden tempun poni, mutta tehokkuus, jolla se toimii

8Hallituspohjaiset ideat

Europa Universalis 4: n tärkeimmät idearyhmät (5)

Tämä idearyhmä muuttuu sen perusteella, minkä tyyppisellä hallituksella sinulla on, joten laatu on jonkin verran.Toisin sanoen, et voiTodellaMene pieleen heidän tarjoamiensa bonusten kanssa.Suurimmalla osalla pelin kansakuntia on pääsy aristokraattisiin ideoihin, jotka antavat siistiä vähentämisen sotilasteknologian kustannuksiin ja kokonaan uuteen diplomaattiin.

Vaihtoehtoisiin idearyhmiin kuuluu jumalallinen feodaaliset teokratiot, alkuperäiskansojen alkuperäiskansojen ja plutokraattisten, tasavaltojen varattu.Jälkimmäinen on aika hieno, koska se mahdollistaa joitain todella ylivoimaisia ​​politiikkoja ja mukana on bonuksia työvoiman ja ilmaisen kauppiaan.Se on todellinen monipuolinen.

7Laadukkaat ideat

Europa Universalis 4: n tärkeimmät idearyhmät (6)

Vaikka jotkut pelaajat valittavat tämän idearyhmän vähemmän kuin hyödyllistä keskittymistä armeijaan ja merivoimiin. Monien kansakuntien usein merivoimien parannukset ovat edelleen fantastinen valinta jokaiselle kansakunnalle, joka odottaa taistelevan maataisteluita.

Liittyvät:War-voittaneet strategiat Crusader Kings 3: ssa

Yksinkertaisesti sanottuna, jalkaväen, ratsuväen ja lopulta tykistön +10 prosentin taistelukyky tekee tästä idearyhmästä erittäin arvokkaan - ja kaksinkertaisesti kansakunnille, jotka ennakoivat tulevaisuudessaan merivoimien taisteluita, kuten Englanti tai Kastilia.Myös +5 prosentin kurinalaisuusbonus, joka saadaan idearyhmän loppuun saattamisesta, on ihana kirsikka päällä.

6Etsintäideat

Europa Universalis 4: n tärkeimmät idearyhmät (7)

Tutkimus on elintärkeä idearyhmä, joka vie jokaiselle kansakunnalle, joka haluaa tutkia kolonisaatioominaisuuksia ajatuksen "etsinnässä uuteen maailmaan", joka mahdollistaa tutkijoiden ja konkistadorien rekrytoinnin.Tämä on erityisen tärkeää, jos haluat hyödyntää Leviathan DLC: n kolonisaatioominaisuuksia.

Kolonisaation lisäksi etsintä on kuitenkin hieno idearyhmä jokaiselle kansakunnalle, joka toivoo laajentavansa ulkomaille +25 prosentin merivoimien rajoittajan ja kykyä valmistaa väitteitä siirtomaa -maissa.

5Diplomaattiset ideat

Europa Universalis 4: n tärkeimmät idearyhmät (8)

Tämä idearyhmä on erittäin hyödyllinenpohjimmiltaan minkä tahansa kansakunnan.Se ei vain anna kaksi suurta ylimääräistä diplomaattia, vaan se helpottaa kaikkea diplomatian otsikon alla.Koalitioiden poistaminen parannetuilla suhteilla?Nopeampi.Tehdäänkö liittolaisia ​​vahvempien maiden kanssa?Helpompaa.Haluatko hajottaa kuninkaallisen avioliiton?Yksinkertaisesti valmis!

Tämä idearyhmä on vielä tärkeämpää, jos haluat pelata Pyhän Rooman valtakunnassa - suhteiden parantaminen ja ystävällisen tuleminen eri vaalikaitosten kanssa on elintärkeää menestykselle, jos sinulla on katse itse valtaistuimella.Se voi myös auttaa torjumaan keisarin kostoa ystävystyäkseen heidän kanssaan ennen toimimista imperiumin rajojen sisällä.

Mukava boon diplomaattisista ideoista on +1 -diplomaattinen suhde, joka on hieno pinoamaan suuria liittolaisia ​​tai kertymään suuren määrän vasallia.Lisäksi diplomaattiset ideat mahdollistavat joitain vakavasti hyviä politiikkoja, jotka parantavat diplomaattista mainetta entisestään.

4Puolustavat ideat

Europa Universalis 4: n tärkeimmät idearyhmät (9)

Tämä idearyhmä on sellainen, jonka monien pienempien kansakuntien tulisi priorisoida sen kyvyn vuoksi tehdä maista vaikeampaa kulkea.Bonuksella vihollisen hankautumiseen ja linnoituspuolustukseen tämä idearyhmä on hieno tapa mahdollistaa menestyviä puolustusstrategioita, kuten piiloutua voimakkaiden linnoitusten taakse ja epäuskoisten vihollisen armeijoiden laskeutumisen jälkeen.

Yksi suurimmista silloista, joita tämä idearyhmä myöntää, on +15 prosentin armeijan moraalibonus, joka on vain hienoa varmistaakseen, että sotilaat eivät pakene, jos he liikkuvat huonosti taistelun aikana.

3Vaikuttaa ideoihin

Europa Universalis 4: n tärkeimmät idearyhmät (10)

Tämä idearyhmä on melkein tärkeä pelaajille, jotka haluavat pelata monien vasallien kanssa.Se ei vain tuo enemmän rahaa edellä mainituilta vasallilta, vaan se rohkaisee ottamaan yhä enemmän bonuksia vapauden halun vähentämiseen ja diplomaattiseen maineeseen.Lisäksi vasallien voimarajoituksen osuus on +100 prosentin bonus, mikä johtaa massiivisiin armeijoihin, vaikka suurin osa kansakunnan maasta annetaan vasallille.

Paras parhaista on kuitenkin 50 prosentin bonus perusteettomille vaatimuksille, mikä tarkoittaa periaatteessa sitä, että voit vaatia enemmän pilauksia sodan jälkeen - tämä voi tarkoittaa vielä enemmän vasalaa pitkällä tähtäimellä, mikä yhdistää tämän idearyhmän arvoa.

Pelin jatkuvasti kasvavan keskittymisen vasalliin hallintokapasiteetin päivitysten ansiosta tämä idearyhmä tulee yhä houkuttelevammaksi valinta.

2Hyökkäävät ideat

Europa Universalis 4: n tärkeimmät idearyhmät (11)

Suurin bonus, jonka hyökkäävät ideoiden ryhmää myöntää kansakunnan, on sen kenraalien ja muiden armeijan johtajien automaattiset parannukset, jolloin he johtavat armeijoille, että he johtavat paljon todennäköisemmin taistelujen aikana.Mutta se ei ole kaikki, koska tämä idearyhmä on monipuolinen fantastinen idearyhmä kansakunnan armeijalle joihinkin muihin etuihin, joita se myöntää.

Liittyvät:Crusader Kings 3: Vaikeimmat aloitusmerkit

Suurten piirityskyvyn ja kurinalaisuuksien lisäksi (jotka lyhentävät sotaa huomattavasti nopeampien taistelujen ja lyhyempien piirityksen ansiosta) armeijan moraalin palautusbonus tekee siitä niin, että maan armeija palautuu kadonneista taisteluista vielä nopeammin.Loukkaavat ideat ovat melkein pakollisia pelaajille, jotka pelaavat ... loukkaavasti.

1Innovatiiviset ideat

Europa Universalis 4: n tärkeimmät idearyhmät (12)

Innovatiiviset ideat ovat mahdollisesti pelin suurimpia ideoita, kiitos kuinka sovellettavat ne ovat milloin tahansa.Ryhmän kolmas idea myöntää fantastisen 10 prosentin alennuksen teknologiakustannuksiin muualle pelille, ja se on pelkästään pääsyn hinnan arvoinen.Tämän ja lisääntyneen instituutin leviämisen, neuvonantajan kustannusten valtava vähentämisen ja sodan uupumuksen mukavan modifioinnin välillä tämä ryhmä on suuri monipuolinen.

Tämä ryhmä antaa myös joukon fantastisia politiikkoja, jotka todella korostavat muita otettuja idearyhmiä.Erityisen huomionarvoista on innovatiivisten ja loukkaavien ideoiden myöntämä politiikka, joka tekee sinkistä.

SEURAAVA:Peliä, jos rakastat sivilisaatiota 6

Europa Universalis 4: n tärkeimmät idearyhmät (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 5498

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.