Elon Musk: Miljoona ihmistä voisi elää Marsilla 2060 -luvulle mennessä (2024)

Guadalajara, Meksiko -Ehkä kaikkein innokkaimmin odotetussa vuoden ilmailu-SpaceXPerustaja Elon Musk on paljastanut suuren suunnitelmansa ihmisasutuksen perustamisesta Marsille.

Lyhyesti sanottuna, Muskin mielestä on mahdollista aloittaa tuhansien ihmisten ja pienemmän, punaisemman naapurin välinen kuljettaminen joskus seuraavan vuosikymmenen aikana.Ja ei liian kauan sen jälkeen-ehkä 40 tai sata vuotta myöhemmin, Mars voi olla asunto miljoonan ihmisen omavaraiselle siirtokunnalle.

"Kyse ei ole kaikista, jotka muuttavat Marsiin, kyse on monimuotoisesta", hän sanoi 27. syyskuutaKansainvälinen astronautillinen kongressiGuadalajarassa, Meksikossa."Kyse on todella eksistentiaalisen riskin minimoimisesta ja valtavasta seikkailun tunneesta."

Muskin aikajana kuulostaa kunnianhimoiselta, ja se on jotain, jonka hän myöntää helposti.

”Uskon, että suunnitelman tekninen ääriviiva on oikeassa.Hän ei myöskään teeskennellä, että se tulee olemaan helppoa ja että he aikovat tehdä sen kymmenessä vuodessa ”, sanooBobby Braun, NASA: n entinen pääteknologi, joka on nyt Georgia Tech Universityssä."Tarkoitan, kuka sanoo, mikä on mahdollista sadassa vuodessa?"

National Geographic Channel on tällä hetkellä tuotannossa Marsissa, joka on globaali tapahtumasarja, joka on asetettu ensi -iltaan 14. marraskuuta. Liity matkalle osoitteessaMakeMarsHome.com.#CountdownToMars

Ja niille, jotka ihmettelevät, pitäisikö meidän mennä ollenkaan syy Muskin tekemiseen Marsin välttämättömyyteen on yksinkertainen.

"Ihmiskunnan tulevaisuus aikoo pohjimmiltaan haaroitua kahdesta suunnasta: joko meistä tulee Multilanet -laji ja avaruusviljely sivilisaatio, tai olemme jumissa yhdellä planeetalla, kunnes jokin mahdollinen sukupuuttotapahtuma", Musk kertoiRon Howard haastattelun aikanaNational Geographic Channelin Marsille, globaali tapahtumasarja, joka ensi -ilta on maailmanlaajuisesti 14. marraskuuta.

”Jotta olen innoissani ja innostunut tulevaisuudesta, sen on oltava ensimmäinen vaihtoehto.Sen on oltava: meistä tulee avaruusviljely. "

Mars -laivasto

Vaikka Musk myönsi tarkan aikajanan olevan sumea, Muskin mielestä on mahdollista, että ihmiset voisivat alkaa lentää Marsille 2020-luvun puoliväliin mennessä.Ja hän ajattelee, että pääsy sinne menee jotain tällaista:

SpaceX -planeettojen välinen kuljetusjärjestelmäKatso animaatio Elon Muskin visiosta siitä, kuinka lähettää ihmisiä Marsiin.

Se alkaa todella suurella raketilla, mikä on vähintään 200 jalkaa pitkä, kun se on koottu täysin.Simuloidessaan sitä, mitä SpaceX kutsuu planeettojen välisiksi kuljetusjärjestelmiksi, astronauteilla ladattu avaruusalus käynnistyy 39 jalkaa leveän tehostimen päälle, joka tuottaa mahtavia 28 miljoonaa puntaa työntövoimaa.Käyttäminen42 Raptor -moottoria, Booster kiihdyttää kokoonpanon 5 374 mailia tunnissa.

Kaiken kaikkiaan koko asia on 3,5 kertaa voimakkaampi kuin NASASaturn V, tähän mennessä rakennettu suurin raketti, joka kantoi Apollon operaatiot kuuhun.Ehkä ei sattumalta, SpaceX -raketti käynnistyi samasta tyynystä, 39A, Kennedy Space Centerissä Cape Canaveralissa, Floridassa.

Raketti toimittaisi miehistön kapselin kiertoradalle ympäri maata, sitten tehosterokotus ohjasi itsensä pehmeään laskeutumiseen takaisin laukaisualustaan, joka on SpaceX -rakettivahvistimien tekeminen melkein vuoden ajan.Seuraavaksi tehosterokotus poimi polttoainesäiliöaluksen ja kuljettaa sen kiertoradalle, missä se polttaisi avaruusaluksen Marsiin matkaansa.

Matkalla, että avaruusalus käyttäisi aurinkopaneeleja keräämään energiaa auringosta ja säästävät arvokasta ponneainetta siitä, mikä lupaa olla jännittävä lasku punaisella planeetalla.

Kuten Musk ajattelee, näiden miehistöjen kantavien kapselien laivastot pysyvät maapallon kiertoradalla, kunnes suotuisa planeetta-linjaus tuo kaksi planeettaa lähelle toisiaan-jotain, joka tapahtuu 26 kuukauden välein.”Meillä on viime kädessä tuhannen tai enemmän avaruusaluksia, jotka odottavat kiertoradalla.Ja niin Marsin siirtomaa -laivasto poistuu massiivisesta ”, Musk sanoo.

Hänen suunnitelmansa avain on erilaisten avaruusaluksien uudelleenkäyttö mahdollisimman paljon.”En vain usko, että on olemassa mitään tapaa olla omavarainen Mars-tukikohta ilman uudelleenkäytettävyyttä.Mielestäni tämä on todella perustavanlaatuista ”, Musk sanoo."Jos puiset purjehdusalukset vanhoina aikoina ei olisi uudelleenkäytettävää, en usko, että Yhdysvallat olisi olemassa."

Musk odottaa pystyvänsä käyttämään kutakin rakettivahvistin tuhat kertaa, jokainen säiliöalus sata kertaa ja jokainen avaruusalus 12 kertaa.Alussa hän kuvittelee, että ehkä sata ihmistä kiinnittäisivät kyydin jokaiselle alukselle, ja tämä määrä kasvaa vähitellen yli 200: een.

Hänen laskelmillaan miljoonan ihmisen asettaminen Marsiin voi viedä 40 - sata vuotta ensimmäisen laivan käynnistyksen jälkeen.

Ja ei, se ei välttämättä olisi yksisuuntainen matka: "Mielestäni on erittäin tärkeää antaa ihmisille mahdollisuuden palata", Musk sanoo.

Kolonisointi Mars

Kun se on laskeutunut muutaman lastin kuljettavan avaruusaluksen ilman ihmisiä Marsiin, alkaen punaisesta lohikäärmeen kapselista vuonna 2018, Musk sanoo, että kolonisaation ihmisen vaihe voi alkaa.

Raskaan käsityön laskeminen planeetalle, jolla on ohut ilmapiiri, on vaikeaa.Se oli tarpeeksi vaikeaa alentaa NASA: n uteliaisuus roveria pintaan ja 2000 puntaa, hyötykuorma painoi vain murto -osan Muskin ehdotetuista aluksista.Toistaiseksi Musk aikoo jatkaa supersonic -ryöstöjen kehittämistä, jotka voivat vähitellen ja varovasti laskea paljon raskaamman avaruusaluksen Marsin pintaan käyttämällä hänen uudelleenkäytettäviä Falcon 9 -vahvistimia mallina.

Ja se ei ole kaikki nämä avaruusalukset tarvitsevat: Marsin ilmakehän läpi yliäänen nopeudella tapahtuva hitaaminen testaa jopa maapallon lämpöä sietävää materiaalia, joten ei ole pieni tehtävä suunnitella avaruusaluksia, jotka kestävät lämmitetyn pääsyn ja työntövoiman laskeutumisen-ja sitten sitten sittenolla tankkaus ja lähetetty takaisin maahan, jotta se voi alkaa uudestaan.

Ensimmäiset matkat palvelevat ensisijaisesti tarvikkeiden toimittamista ja ponneainevaraston perustamisen Marsin pinnalle, polttoainesäiliöön, johon voidaan hyödyntää paluumatkoja maan päälle.Sen jälkeen kun tämä varasto on asetettu ja lasti toimitetaan pintaan, hauska voi (eräänlainen) alkaa.Varhaisten ihmisen asukkaiden on oltava hyviä kaivamaan pinnan alle ja haudattuun jäätä, joka toimittaa arvokasta vettä ja jota käytetään kryo-metaanpotkuriin, joka saa koko yrityksen.

Sellaisenaan varhaisimmat planeettojen väliset avaruusalukset pysyisivät todennäköisesti Marsilla, ja he kantaisivat enimmäkseen lastia, polttoainetta ja pientä miehistöä: ”rakentajat ja kiinnittimet”, jotka ovat "runsas tutkijatyyppi", Musk sanoi Howardille."Oletko valmis kuolemaan?Jos se on ok, olet ehdokas menemään. "

Vaikka kilpailua tapahtuu epäilemättä intensiivisesti ja paljon fanfaareja muutaman ensimmäisen paikan aikana Mars-sidottuun operaatioon, Musk-huolet painotetaan liikaa näille varhaisten boot-painosten kohdalla.

"Todella tärkeätä on sellaisessa suuressa historiallisessa tilanteessa lähettää suuren määrän ihmisiä, kuten kymmeniä tuhansia, ellei satoja tuhansia ihmisiä, ja lopulta miljoonia tonnia lastia", hän sanoo."Olen todella välittänyt siitä paljon enemmän kuin esimerkiksi muutaman ensimmäisen matkan."

Saatat pitää myös

Sciencenasa murskasi asteroidin raketilla.Roski voi osua Marsiin.
Sciencespacex -alus saavuttaa tilaa, mutta päättyy tulipalloon
ScienceU.S.palaa kuuhun, kun NASA: n Odysseus koskettaa onnistuneesti alaspäin

Lyhyesti sanottuna hänen näkemyksensä ratkaisun perustamisesta Marsiin on enemmän kestävyysurheilua kuin sprinttiä.

Rakettimies

Mutta Musk on tottunut siihen.Vuonna 2001 hän perusti SpaceX: n yhden tavoitteen mielessä: laittaa ihmiset Marsiin.Tuolloin hän muistelee, että hän huomasi, miksi ihmiset eivät olleet käyneet Marsissa, kun onnistuneet Apollon operaatiot kuuhun ei ollut käynyt - tai saavuttivat hyvin kauas avaruuteen.

"Näytti aina siltä, ​​että meidän olisi pitänyt mennä sinne jo nyt, ja meillä olisi pitänyt olla tukikohta kuuhun, ja meillä olisi pitänyt olla avaruushotelleja ja kaikkia näitä asioita", hän sanoi Howardille."Oletan, että se oli tahdon puute ... se ei ollut tahdon puute."

Mielestäni haluamme välttää Apollon toisto.

Elon Musk-SpaceX

Sen sijaan avaruustutkimukselle omistetut resurssit olivat vähäisiä, ja hallituksen avaruuslento -ohjelmat eivät voineet olettaa sellaista riskiä, ​​että yksityinen pyrkimys voisi sietää.PayPalissa aikanaan kertynyt omaisuus Musk perusti yrityksen, joka oli omistettu rakettien rakentamiseen ja parantamaan huomattavasti planeettojenvälisen matkan perustan.

Sopimukset yksityisten asiakkaiden ja Yhdysvaltain hallituksen kanssa seurasivat, ja nyt SpaceX työskentelee versiossaan lohikäärmekapselistaan, joka voi lähettää ihmisiä kansainväliselle avaruusasemalle.

Vuosien varrella yrityksellä on ollut monia korkean profiilin menestyksiä-mukaan lukien ensimmäisen suborbitaalin uudelleenkäytettävien rakettivaiheet maalla ja merellä-ja sen osuus epäonnistumisista, kun raketit räjähtävät laukaisutyynyllä tai matkalla kiertoradalle.

Se ei ole yllättävää suurelle teknologiakehitykselle.Mutta ihmisten asettaminen Marsiin on täysin erilainen haaste ihmisten lähettämisestä kiertoradalle tai jopa kuuhun, varsinkin kun tavoite ei ole vain muutama rento matko.

"Mielestäni haluamme välttää Apollon toisto", Musk sanoo.”Emme halua lähettää muutamaa ihmistä, muutamaa tehtävää Marsille ja sitten koskaan mennä sinne enää.Se, että se ei saavuta multilanetaarista tavoitetta. "

Rahoitus Muskville

Muskin lopullinen visio toisesta, itsenäisestä elinympäristöstä ihmisille aurinkojärjestelmässä on suuri ja ylevä, mutta ei missään nimessä ainutlaatuinen.Mikä tekee Muskin suunnitelmasta erottua vuosisatojen tieteiskirjallisuudesta, on se, että hän todella pystyy saamaan sen aikaan - jos hän voi vähentää kustannuksia ihanteelliselle tasolleen.

"Yrittäjät kykenevät tarkastelemaan kysymyksiä, joista ajattelemme, mutta emme ole vielä valmiita menemään sinne, esimerkiksi yliäänen taaksepäin suuntautuvan työntövoiman", NASA: n järjestelmänvalvoja sanoiCharlie BoldenIAC: n paneelin aikana.

"Luulen, että voimme tukahduttaa numerot ja dollarit ja aikataulut ja kaikki, mutta meidän ei pitäisi menettää sitä tosiasiaa, että tämä kaveri meni tänään kansainväliselle lavalle ja laski sen kaikki linjalle", Braun lisää."Pidän sitä virkistävänä."

Mutta jotta Mars olisi elinkelpoinen kohde, Musk sanoo, että matkan kustannusten on laskettava noin 200 000 dollariin tai talon keskimääräiseen hintaan Yhdysvalloissa.Ongelma on, että se on merkittävä lasku nykyisistä kustannusarvioista.

Musk ei odota kykenevänsä tekemään kaiken tämän yksin ja sanoi Howardille, että jonkinlainen synergistinen suhde hallitusten ja yksityisen teollisuuden välillä on ratkaisevan tärkeä.

Elon Musk: Miljoona ihmistä voisi elää Marsilla 2060 -luvulle mennessä (4)

"Uskon, että haluamme yrittää saada mahdollisimman paljon yksityisiä resursseja ja saada sitten mahdollisimman paljon valtion resurssien tiellä, joten jos joku näistä rahoituslähteistä katoaa, asiat jatkuvat."

Mutta yhdistämällä erilaiset johtamistyylit, kyvyt omaksua riski, rahoituksen lähteet ja työskenteleminen vanhojen institutionaalisten tiekarttojen kanssa ovat vähintäänkin haaste.

Kuinka se kaikki voisi toimia?"Vaikeudella", sanoo avaruuspolitiikan asiantuntijaJohn Logsdon, emeritusprofessori George Washingtonin yliopistossa."Siihen sisältyy asioiden rikkominen."

Esimerkiksi Marsin saavuttaminen 2020 -luvulla vaatii vähän potkua housuihin SpaceX: lle tekniikan edessä.Simulaatiossa esitelty massiivinen raketti on paljon tehokkaampi kuin mikään yrityksen nykyisessä arsenaalissa.Tuon futuristisen raketin, Falcon Heavy -nimisen askeleen, joka tunnetaan nimellä Falcon Heavy, ensimmäinen iteraatio on jo viivästynyt vuosia.

Tämäntyyppiset viivästykset ovat yksi syy siihen, miksi avaruuspolitiikan asiantuntijat suhtautuvat skeptisesti Muskin suunnitelman ajoitukseen, jonka hän myöntää, että hän on parhaimmillaan hämärä.

"Aiemman suorituskyvyn perusteella en tiedä kuinka voisit sanoa, niin, joo, että hän on jättänyt kaikki nämä muut määräajat, mutta tällä kertaa hän aikoo tehdä sen", Logsdon sanoo."Joten mielestäni kohtuullinen asento on, että uskon sen, kun hän tekee sen."

Jos ihmiset onnistuvat koskettamaan Marsia, Muskin mielestä tällaisen saavutuksen vauhti ajaa ylimääräistä kehitystä, aivan kun varhaiset tutkijat, jotka etsivät kunniaa, kultaa ja mausteita

Viime kädessä Musk uskoo, että tällainen pyrkimys tuo Marsin pois tieteiskirjallisuuden valtakunnasta ja muuttaa sen maailmasta, joka on täynnä vaikeuksia ja vaaraa sellaiselle, josta ihmiset todella nauttivat asumisesta - mukaan lukien myski.

"Luulen, että Marsista tulee loistava paikka mennä", hän sanoo."Se on mahdollisuuksien planeetta."

Elon Musk: Miljoona ihmistä voisi elää Marsilla 2060 -luvulle mennessä (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 6631

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.