Arkkitehtuuri Marsissa: Projects for Red Planetilla (2024)

Tallenna tämä kuva!
 • KirjoittanutBelén TenzteguiJaKääntänytMaggie Johnson

+ 10

Helmikuu 2021 on ollut historiallinen kuukausiMarsin etsintä.Vaikka ihmiset ovat tutkineet Punainen planeetta yli 50 vuotta, laskeutuen ensin pintaansa vuonna 1971 ja käynnistäen sitten ensimmäisen menestyvän Roverin vuonna 1997, tänä vuonna on tapahtunut useita ensimmäisiä, nimittäin ensimmäistä kertaa, kun kolme maata (Kiina, Yhdysvallatja Yhdistyneet arabiemiirikunnat) ovat käynnistäneet kolme samanaikaista koetinta.

Vaikka jokaisella retkikuntalla on erilaisia ​​tavoitteita, ne lisäävät tietokantaan tietokantaan maastoanalyysin, näytteenkeruun ja muiden monipuolisten tutkimusmenetelmien avulla.Planeetan monien tuntemattomien valaistuksen ohella tämän äskettäisten tehtävien tavoitteena on tasoittaa tietä miehitetylle avaruusalukselle laskeutuaMars, suunnitelma ettäElon Musk ennustaa toteutuvat vuonna 2022.

3D-tulostimien, automaattisten järjestelmien ja huipputeknisen rakennustekniikan avulla jotkut arkkitehdit ovat alkaneet tutkia erilaisia ​​menetelmiä, jotka voisivat helpottaa ihmisen kolonisaatiota maan planeetan ulkopuolella.

JopaNasaon käynnistänyt kilpailut, kuten"3D -painettu Habitat Challenge", joiden kaltaisilla on ollut perustavanlaatuinen rooli uutistekniikoiden ja menetelmien tutkimisessa avaruustutkimuksessa.

Tässä artikkelissa korostamme 14 projektiehdotusta-jotka on järjestetty aikajärjestyksessä-jotka osoittavat jatkuvasti kasvavan ihmisen elämän mahdollisuuden Marsilla.

Marsin kolonisaatio / ZA -arkkitehdit

 • Vuosi esitelty:2013

Saksalainen arkkitehtitoimistoZa -arkkitehdit, osanaMarsKolonisaatioprojekti suunnitteli maanalaisen luolan verkoston ihmisen asuttamiseen planeetalla.Robottitekniikkaa käyttämällä yritys ehdottaa suurten luolien muodostamista planeetan basaltisen kallion pinnan muodostamiseksi basaltin jalostuslaitoksen ja keinotekoisen maanalaisen jäätikön sijoittamiseksi, joka toimittaisi happea ja vettä asukkaille.

Tallenna tämä kuva!
Mars -kolonisaatio / ZA -arkkitehdit.Kuva © ZA -arkkitehdit

Jäätalo / pilvet AO + -haku

 • Vuosi esitelty:2015

Ice House -projekti oli voittaja tai NASA: n ”3D -painettu Habitat Challenge”.Kilpailun perustana oli käyttää alkuperäisiä Marsin materiaaleja, 3D -tulostamista jaHaejaPilvet AoTeknologia luomaan jääasun, joka suojaa sen asukkaita säteilystä.Kanavoimalla ICE: n kyky suodattaa ja ohjata auringonsäteet, Ice House priorisoi elämää Marsin pinnalla, mikä tekee siitä erottelun projektien keskuudessa, jotka valitsevat ylivoimaisesti maan alle.

Tallenna tämä kuva!
Ice House / Clouds AO + -haku.Kuva © pilvet ao y haku

Puhallettava modulaarinen elinympäristö / joukkuegamma

 • Vuosi esitetty: 2015

JoukkuegammaProjekti voitti toisen sijan ”3D-painetun Habitat Challenge” -tapahtumassa. Suunnittelu käyttää puoliautomaattista regolith-valmistusjärjestelmää (RAM) suojaavan suojan luomiseen puhallettavan modulaarisen rakenteen ympärille. Asettelu sisältää vapaan muodon käyttöönoton, joka tuottaa yllättäviä tuloksia.

Tallenna tämä kuva!
Puhallettava modulaarinen elinympäristö / joukkuegamma.Kuva NASA: n kohteliaisuus

Marsin elinympäristö / lavahive

 • Vuosi esitelty:2015

LavhiveProjekti sijoittui kotiin 3. sijalla ”3D -painettu Habitat Challenge”.Suunnittelu koostuu modulaarisesta, 3D-painetusta asunnosta, joka on valmistettu huippuluokan rakennustekniikalla, nimeltään "Lava Casting", jossa avaruusalusten materiaalit kierrätetään ja käytetään uudelleen.Hanke keskittyy katkaistujen materiaalien sisällyttämiseen uusiin, asuttaviin rakenteisiin.

Tallenna tämä kuva!
Mars Habitat / Lavahive.Kuva NASA: n kohteliaisuus

 • Vuosi esitelty:2015

Esitettyään heidänProjekti Living for the Moon-seurasi sitä mallilla modulaariselle kodille, joka on rakennettu elämää vartenMars, jonka he näyttivät kilpailun aikanaNasa.Suunnittelu, joka on nimeltään Mars Habitat, koostuu esiohjelmoitujen ja puoliautonomisten robotien rakentamasta ratkaisusta.3D -tulostus tekisi vankat asuintilat alkuperäisistä Marsin kivistä, joissa voi olla jopa 4 asukasta.Projekti oli kilpailun 30 finalistissa.

Tallenna tämä kuva!

Mars Utopía / Idea Architecture Office

 • Vuosi esitelty:2015

Espanjalainen arkkitehti Alberto Villanueva,IDEA -arkkitehtuuritoimisto, ehdottaa alkuperäisten marsilaisten materiaalien yhdistämistä sienen ja sienten kanssa, jotka tunnetaan voimakkaasta rakenteellisesta kyvystään ja kyvystä kestää äärimmäinen ilmasto, luoda pieni, suojaava ilmakehän kerros, jotta se olisi vieraanvaraisempi ihmisen elämälle.Hän kannattaa myös bioluminesenssien bakteerien käyttöä valonlähteenä planeetalla.

Tallenna tämä kuva!
Mars Utopia / Idea Architecture Office.Kuva Alberto Villanueva

Mars Science City / Big + Centro Espacial Mohammed Bin Rashid

 • Vuosi esitelty:2017

Luonut ryhmä insinöörejä, tutkijoita ja suunnittelijoita Mohammed Bin Rashid Space Centeristä yhteistyössäISOArkkitehtuuritoimisto, tämä projekti simuloi Marsin olosuhteita täällä maan päällä, helpottaen erilaisten rakennusstrategioiden tutkimusta ja testaamista Marsin lämmön ja säteilyn kestämiseksi parhaiten.Projekti, osuvasti nimettyMarsScience City, rakennettiin käyttämällä 3D -tulostustekniikoita ja hiekkaa Emirati -autiomaasta.

Tallenna tämä kuva!
Mars Science City / Big + Mohammed Bin Rashid Space Center.Kuva Dubai Media Office

Virtuaali Mars City / Kierantimberlake

 • Vuosi esitelty:2017

ArkkitehditFatima Olivieri, Efrie Friedlander ja Rolando LopezYhteistyössä National Building Sciences Institute (NIB) kanssa,Nasaja opetus- ja oppimistutkimusinstituutti (TLRI) virtuaalisen kaupungin luomiseksiMars, simuloimalla omavarainen elinympäristö, joka pystyy majoittamaan 100 ihmistä.Arkkitehdit toivovat saavansa rahoitusta maan päällä olevan kaupungin elämänkokoisen mallin rakentamisesta ennen kuin lopulta rakentaa todellisen asian Marsiin.

Tallenna tämä kuva!
Virtuaali Mars City / Kierantimberlake.Kuva cortesía de kierantimberlake

 • Vuosi esitelty:2018

Trey Lane, Corey Guidry, Tyler McKee, Mark Hendel ja Austin Williams on suunnitellut Zopherus -projekti, joka voitti NASA: n 3D -painetun elinympäristökilpailun kolmannen vaiheen. "3D -kuusikulmaiset rakenteet sen paineistetussa ohjaamossa käyttämällä Marsin pinnasta uutettuja materiaaleja. Prosessi ei vaadi ihmisen häiriöitä.

Tallenna tämä kuva!

Marsha / AI -avaruustehdas

 • Vuosi esitelty:2018

Marsha -prototyyppiSinulla on avaruusY oli NASA: n ”3D -painettu elinympäristö” -kilpailun 2. sija.Rakennettu 3D -tulostusmenetelmillä sekä robotiikkatekniikalla, projekti sekoittaa basaltin pinnaltaMarsVihannespohjaisella bioplastisella kestävän rakennusmateriaalin luomiseksi.Marsha haastaa arkkitehtuurin kuvan avaruuskaudella keskittyen erittäin asuttaviin rakenteisiin, jotka keskittyvät ihmisen tarpeisiin.

Tallenna tämä kuva!
Marsha / AI -avaruustehdas.Kuva © AI Spacefactory ja Plomp

3D -painettu elinympäristö / Hassell Studio

 • Vuosi esitelty:2018

Tämä projekti oli yhteistyöHassell StudioEckersley O'Callaghanin (EOC) kanssa, ja se valittiin ennalta yhtenä kymmenen parhaan ehdotuksen joukosta NASA: n Centennial Challenge -tapahtumassa.Suunnittelu keskittyy avaruussuunnittelun ihmisen elementtiin, jolla on taipumus keskittyä enemmän maksimaaliseen tehokkuuteen ja tuotokseen mukavuuden sijasta.Se on ulkopinta koostuu autonomisten robottien rakentamasta regolith -kehyksestä, kun taas sisätilat koostuvat puhallettavista "palkoista", jotka sisältävät kaikki elämän tarpeet Marsilla.

Tallenna tämä kuva!
3D -esineinen Habitat / Hassell Studio.Kuva Hassell Studiossa

Mars Case / Open Architecture + Xiaomi

 • Vuosi esitelty:2018

Mars -tapaus on minimalistinen asumisprototyyppi ihmisen asukkaan suhteenMars.Suunnittelua vartenAvoin arkkitehtuuriVisualisoi ihanteellinen talo, joka yhdistää teknologisen, arkkitehtonisen ja taiteellisen täydellisyyden.Se integroi Xiaomin elektroniset kalusteet yksilöllisen syntetisoidun tuotteen muodostamiseksi.Kummankin elektronisen laitteen tuottaman lämmön uudelleenkierron, kondensaation ja muut sivutuotteet kierrättää energiaa, vettä ja ilmaa integroidussa ja itsenäisessä ekosysteemissä minimoimalla resurssien kulutuksen.

Tallenna tämä kuva!
Mars -tapaus / avoin arkkitehtuuri + xiaomi.Kuva: Xiaomi

Marsin elämän siemen / Warith Zaki + Amir Amzar

 • Vuosi esitetty: 2019

Malesialaiset arkkitehdit Warith Zaki ja Amir Amzar ehdottivat vaihtoehtoisia materiaaleja ensimmäisten Marsin siirtokuntien rakentamiseksi Bambu -asutuksen rakentamiseksi pääasiassa sen kyvystä kestää planeetan äärimmäiset olosuhteet ja kyvyn leviäminen ilman pölyttäjien apua.Ei vain tämä, bambu voisi kasvaa helposti planeetalla hiilidioksidin runsauden ansiosta ilmakehässä, mikä tekee siitä todennäköisen ruoan lähteen myös ihmisen siirtokunnille.

Tallenna tämä kuva!
Marsin elämän siemen / Warith Zaki + Amir Amzar.Kuva © Karim Moussa, Warith Zaki, Amir Amzar, Nasril Zarudin

Nüwa / Abiboo Studio

 • Vuosi esitetty: 2020

SeNüwa -projekti-staAbiboo -studioon tulos laajasta tieteellisestä tutkimuksestaSonettivartenMarsYhteiskunta.Suunnittelu koostuu modulaarisista, skaalautuvista kalusteista, jotka sijaitsevat kalliolla, muodostaen omavaraisen ja omavaraisen pystysuoran kaupungin, joka pystyy majoittamaan miljoona asukasta.Itse kallio tarjoaa luonnollisen suojan Marsin ilmakehästä.

Tallenna tämä kuva!
 • Aiheeseen liittyvä lukeminen:
  50 vuotta kuun laskeutumisen jälkeen: 15 arkkitehtuurihanketta elämään avaruudessa

Mainitse:Maiztegui, Belén."Arkkitehtuuri Marsissa: Projects for Elämä punaisella planeetalla" [Arkkitehtuuri Marte: Projectos asua punaisella planeetalla] 05 AP 2021.Arkkitehtuuri.(Trans. Johnson, Maggie) pääsy.

Arkkitehtuuri Marsissa: Projects for Red Planetilla (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6633

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.